Virágos Magyarország

Itt találod az összes cikket a „Virágos Magyarország” témában!

Május 1-ig nevezhetnek a helyi közösségek a Virágos Magyarország versenyre

Május 1-ig nevezhetnek a helyi közösségek a Virágos Magyarország versenyre

A szervezőbizottság és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 31. alkalommal hirdeti meg a Virágos Magyarország versenyt. Tavaly több mint 380 település csaknem 500 pályázatot nyújtott be, közöttük 80 díjat és szakmai elismerést osztott ki a zsűri.
2022. 05. 24., 18:06
Virágos Magyarország: június 15-ig pályázhatnak a települések

Június 15-ig jelentkezhetnek az önkormányzatok az idén 29. alkalommal megrendezett Virágos Magyarország versenyre. Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében a szakmai elismerések mellett idén is értékes nyereményekért versengenek a települések virágos parkjai, zöldellő közterületei.

2022. 03. 07., 14:48
Virágos Magyarország: június 1-ig lehet pályázni

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a szervezőbizottság 2022 tavaszán 29. alkalommal hirdeti meg környezetszépítő versenyét: a Virágos Magyarország március 3-tól újra várja az önkormányzatok jelentkezését, a pályázatokat június 1-jéig lehet benyújtani.

2020. 08. 12., 10:45
Idén a lakosok legvirágosabb kertjeit keresték

Kihirdették a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt „Virágos balkonok, virágos kertek” verseny győzteseit. A legszebb kertek, illetve legszebb balkonok kategóriákba összesen közel 2500-an pályáztak.

2020. 05. 09., 09:00
Virágos Magyarország: erkélyekről és kertekről készült fotókat vár az MTÜ

A Virágos Magyarország versenyt idén is meghirdeti a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), amely május 15. és július 1. között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket; a legjobb pályázatok benyújtói értékes kertészeti utalványt kapnak.

2019. 09. 03., 10:15
Ózd és Paloznak is nagyon virágos lett

A városok közül Székesfehérvár és Ózd, a falvak közül pedig Paloznak és Telkibánya maradt versenyben az országos fődíjért a Virágos Magyarország versenyben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS