Szálláshely

Itt találod az összes cikket a „szálláshely” témában!

Megteltek a szálláshelyek a húsvéti hétvégén

Megteltek a szálláshelyek a húsvéti hétvégén

A húsvéti hosszú hétvégén 553 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken, ami az előzetes várakozásokat is meghaladja, és 40 százalékkal a kiemelkedőnek számító március 15-i hétvége forgalmát is felülmúlta.
2021. 02. 11., 13:45
Szálláshelyek: gyászosak a 2020-as adatok

2020-ban a hazai kereskedelmi szálláshelyek az egy évvel korábbinál 58 százalékkal kevesebb, összesen 13 millió vendégéjszakát regisztráltak – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

2020. 05. 20., 13:00
Hatalmas összegek jutnak turisztikai fejlesztésekre

További 150 milliárd forintot biztosít turisztikai fejlesztésekre a kormány, a hazai szálláshelyek teljes körű megújítását célzó program utolsó szakaszának megvalósítására – jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

2019. 08. 09., 09:25
Erősen kezdték a nyarat a szálláshelyek

A kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma 3,7 százalékkal, az árbevétel 13 százalékkal nőtt júniusban – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

2018. 12. 17., 16:30
Alig vonatoznak a külföldi turisták Romániában

Több mint 2,211 millió külföldi látogatót szállásoltak el a romániai kereskedelmi szálláshelyeken az idei év első kilenc hónapjában. A külföldiek összesen 5,236 milliárd lejt hagytak az országban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS