Szabó István

Itt találod az összes cikket a „Szabó István” témában!

Újabb 4 milliárd forint támogatja a kutatói utánpótlást

Újabb 4 milliárd forint támogatja a kutatói utánpótlást

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2022. évi pályázatain is mintegy kétezer nyertes részesülhet ösztöndíjban összesen közel 4 milliárd forint értékben.
2019. 10. 18., 18:31
Élvonal kutatói kiválósági program: november 26-ig lehet pályázni

November 26-ig lehet pályázni a megújult Élvonal kutatói kiválósági program támogatásaira – mondta el Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NFKI) Hivatal elnökhelyettese a pályázati aktualitásokról rendezett sajtótájékoztatón.

2019. 08. 16., 17:03
Miért legyen agilis a belső ellenőrzés is?

A KPMG legfrissebb globális vezérigazgatói felmérése szerint a világ vezető vállalatainak CEO-i az agilitást jelölték meg a jövő legfontosabb „valutájának”.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS