Lakásbiztosítási kampány: 60 ezer forintos megtakarításra is van példa

2024. 03. 30., 10:10

Idén először került sor a lakásbiztosítási kampányra, amelyből már csak pár nap van hátra. Kedd estig lehet új lakásbiztosítást kötni - közölte a Netrisk. A kampány harmadik hetéhez képest a negyedikben 84 százalékkal nőtt a szerződéskötések száma a Netrisknél, az átlagdíj pedig 36 680 forint volt. Az eddigi adatok szerint előfordult, hogy egy 2006-ban megkötött biztosítást helyett választott újat magának a tulajdonos. Egy nagykovácsi családi ház esetében pedig az új lakásbiztosítás éves díja több mint 60 ezer forinttal lett alacsonyabb.

Már csak néhány nap van hátra a márciusi lakásbiztosítási kampány zárásáig, keddig lehet új biztosítást kötni - közölte a Netrisk.  Ahogy közeledik a március elején indult egy hónapos kampány vége, egyre többen kalkulálnak és kötnek új lakásbiztosítást, amelyekkel számos ingatlantulajdonos akár több mint 20 ezer forintos megtakarítást érhet el éves szinten.

A kampány negyedik hetében 84 százalékkal nőtt az új kötések száma a harmadikhoz képest. Az elmúlt hétvégén pedig 46 százalékos volt a többlet az egy héttel korábbihoz képest. A kampány negyedik hetében az átlagdíj 36 680 forint volt. Az ügyfelek 85 százaléka új biztosítóval lépett kapcsolatba, és a Netrisk adatai szerint lakásbiztosítási szerződést kötők több mint 80 százaléka új ügyfél, azaz sikerül új, lakásbiztosítási szempontból eddig kevésbé tudatos háztartásokat megmozgatni.

A Netrisknél a legrégebben épült ingatlan, amire szerződést kötöttek 1800-ban készült el, míg a legidősebb szerződő 1927-ben született.

Új időszámítás kezdődött

„Idén először nyílt lehetőség arra, hogy nemcsak a lakásbiztosítás évfordulójakor, hanem márciusban is köthetnek új lakásbiztosítás az ingatlantulajdonosok vagy bérlők. A kampány eredményeit még korai összegezni, de az már látható, hogy sokan léptek és az adott lakóingatlan értékének jobban megfelelő biztosítást kötöttek. Ez fontos célja volt a kampánynak, hiszen a 100 billió forintnál nagyobb értéket képviselő teljes lakóingatlan-állomány egy részénél a szükségesnél jóval alacsonyabb összegre szóltak a korábban kötött biztosítások” – mondta Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója.

Az alapbiztosítások mellé sokan kötnek különböző kiegészítő szolgáltatásokat. Ezek közül a legnépszerűbbek az ablak- és tetőbeázásra, elfolyt víz költségének megtérítésére, duguláselhárításra, klímaberendezésekre és a besurranó tolvajok okozta károkra szólnak.

Hatvanezres spórolás, nagykorú biztosítás cseréje

A szakember a márciusi kampány eddigi „legjeit” ismertetve elmondta, hogy volt olyan lakóingatlan-tulajdonos, aki a 2006-ben kötött lakásbiztosítását cserélte le. „Azóta a lakások jelentősen drágultak. A hivatalos adatok szerint 2007-ben a használt lakások négyzetméterára országos átlagban 178 ezer forint volt a hivatalos adatok szerint, míg tizenöt évvel később, 2022-ben pedig 411 ezer forint volt ugyanez. A lakásbiztosítások 87 százaléka pedig 600 ezer forintnál alacsonyabb biztosítási összeggel rendelkezik négyzetméterenként. Az újjáépítési érték jellemzően ennél magasabb. Az alulbiztosítottság pedig az egyik legnagyobb kockázatot jelenti a vagyon-, ezen belül a lakásbiztosításoknál is” – tette hozzá Besnyő Márton.

Ráadásul a lakásbiztosítási kampányban megjelent új konstrukciók a korábbinál jellemzően szélesebb körű szolgáltatási csomagot nyújtanak, sok esetben pedig olcsóbbak is. A Netrisk adatai alapján a Budapest mellett lévő Nagykovácsiban volt olyan családi ház, amelynél az új biztosítás éves díja több mint 60 ezer forinttal alatta maradt a réginek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.