Luxusingatlanok: itt a 800 millió forint feletti kínálat

2022. 10. 20., 14:21

833,8 millió lett a végső licit a néhai köztársasági elnök, Göncz Árpád II. kerületi villájának árverésén. Az aukció nyertesének személyét homály fedi, és azt sem tudni, hogy mi lesz a sorsa a jövőben a Vérhalom téri ingatlannak. Az összeg hallatán azonban felmerül a kérdés: mi mást kaphatott volna a vásárló ennyi pénzért a jelenlegi ingatlanpiacon? Íme a Duna House kínálata 800 millió felett.

Az október második hétvégéjén tartott aukción nagy verseny alakult ki a 496 milliós kikiáltási árról induló, kétszintes villaépületért. A Göncz Árpád néhai köztársasági elnök otthonáért vívott licitcsatának végül egy 833,8 millió forintos ajánlat vetett véget. Az új tulajdonos a II. kerületi villával és a hozzátartozó telekkel több mint 1800 négyzetméterre tett szert, ami mellé 5 millió forint értékű ingóság is a birtokába került. A hírt olvasva és a végösszeget látva felmerülhet, vajon mi másra elegendő ez az összeg a mai ingatlanpiacon?

„A luxusingatlanok piacán jártas ember szeme könnyedén hozzászokhatott az elmúlt évek során a 800 millió forint feletti ingatlanárakhoz, a Duna House prémium ingatlanokkal foglalkozó üzletágának jelenlegi kínálatában szereplő prime ingatlanok több mint 8 százaléka ennél is magasabb értéket képvisel” – mondta Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője.

2022 ingatlanpiacán azonban nem csak a luxus ér ennyit, számos különböző jellegű és felhasználású épületet tartalmaz a paletta.

Aki nem saját használatra, hanem kizárólag befektetés céljából költ 800 millió forint felett ingatlanra, több lehetőség közül is választhat. A szőlő és bor szerelmeseit 860 millió forintért egy komplett szőlőültetvény és újépítésű pincészet várja a történelmi Egri borvidéken, de a turizmust és az állattartást kedvelők egy közel 11 hektáros területen található, jól működő, bejáratott lovardába is fektethetik vagyonukat. A győri komplexum legelőt, szántót, panziót és egy éttermet is magában foglal.

Ha a vásárló saját maga is szeretné kiélvezni ingatlanbefektetésének előnyeit, akkor országszerte válogathat a magas értéket és sok esetben luxus kategóriát képviselő otthonok közül. A budai kerületek hegyvidékein számos lehetőség kínálkozik 800 millió forint felett a piacon. Az érdeklődő választhat magának és családjának csendesebb alternatívaként egy tágas, medencés, örökpanorámás családi villát borospincével a III. kerületi Táborhegyen vagy egy Makovecz stílusú, háromszintes családiházat Svábhegyen.

Aki viszont szívesebben élne a városi nyüzsgéshez közelebb, annak kiváló választás lehet egy II. kerületi klasszikus, egy nettó 250 négyzetméteres modern, kiváló műszaki felszereltségű, Art Deco villalakás Rózsadombon, a történelmi Gül Baba türbéje közelében. Hasonló árkategóriájú prémium ingatlant találhatunk még a Római parton is, egy csendes, elegáns zsákutcában nemrég vált eladóvá egy fantasztikus, egyedi design bútorokkal megtervezett, loft típusú belsőépítészeti megoldásokkal megálmodott, külső jegyeiben amerikai típusú ház, amely több generáció számára is tökéletes.

800 millió forint feletti összeget a fővárostól távolabb eső területeken is el tudnak költeni ingatlanra a vásárlók. A gödi Duna-parton egy 7 hálós, 2000 négyzetméteres telken elterülő, mediterrán hacienda keresi új tulajdonosát, míg a Velencei-tó mellett egy iparművészek által megálmodott, különleges, 6 méteres belmagassággal rendelkező otthon várja vevőit.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 30., 15:10
Hektikusan mozogtak az árak a vidéki ingatlanpiacon 2024 első négy hónapjában; a használt házak átlagos négyzetméterára egy év alatt majdnem negyedével emelkedett, addig a téglalakásoké csökkent – ismertette Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a piac legfrissebb változásait.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS