K&H: percenként 9,5 millió forinttal nyitott az új korszak

2020. 03. 03., 17:30

Hétfőn a K&H-nál közel 13,7 milliárd forint értékben több mint 97 ezer olyan átutalást végeztek, amelyek néhány másodpercen belül teljesültek is a célszámlákon – számolt be a K&H az azonnali fizetési rendszer első napjáról.

A bank ügyfelei közel 82 ezer alkalommal indítottak és fogadtak bankon kívüli, míg több mint 15 ezer alkalommal bankon belüli tranzakciókat. A K&H-nál az első napon 2330 darab másodlagos azonosítót regisztráltak, ami lehet e-mail cím, mobiltelefonszám, adóazonosító jel és adószám is. Így ugyanis az utaláshoz nem szükséges a bankszámlaszámot tudni.

Ennyi ment, ennyi jött

„Hétfőn éjfélig a K&H-s ügyfelek több mint 43 ezer azonnali átutalást indítottak 5,5 milliárd forintot is meghaladó értékben más bankoknál lévő folyószámlákra, amelyek rögtön meg is érkeztek. Ezzel párhuzamosan a K&H-s ügyfelek közel 39 ezer darab utalást kaptak más bankokból 4,7 milliárd forint összegben. A bank ügyfelei több mint 15 ezer alkalommal indítottak és fogadtak bankon belüli tranzakciókat 3,4 milliárd forint értékben. Percenként átlagosan 30 darab utalás ment ki, és 27 utalás futott be az azonnali fizetési rendszer első napján” – mondta Németh László, a K&H számlavezetés és bankkártya termékmenedzsment vezetője. „Részeredményekről van szó, a következő napokban, hetekben hatványozottan növekedhet az azonnali tranzakciók száma és összege.”

Bankszámla helyett

Az azonnali fizetési rendszer indulásával párhuzamosan a K&H a többi bankhoz hasonlóan bevezette a másodlagos azonosítókat, amelyek az eddiginél sokkal egyszerűbbé teszik az átutalásokat. „A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy aki mostantól szeretne 10 millió forintos összeghatárig utalni egy lakossági számlára, akkor nem muszáj tudnia a kedvezményezett számlaszámát. Elég megadnia a másodlagos azonosítót (e-mail cím, mobil telefonszám, adószám, adóazonosító jel). Fontos, hogy ez a megoldás csak abban az esetben működik, ha a kedvezményezett regisztrálja a bankjánál a szóban forgó adatokat – emelte ki a K&H szakértője.

Azt is elmondta, hogy K&H-nál a regisztráció a netbankos és a mobilbankos felületen egyszerűen megoldható, de a bankfiókokban is elérhető. A K&H-nak eddig 2330 darab másodlagos azonosítót regisztráltak, de a bank szerint a rendszer mostani indulása után tömegesen adják majd meg az adatokat ügyfelek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS