K&H: percenként 9,5 millió forinttal nyitott az új korszak

2020. 03. 03., 17:30

Hétfőn a K&H-nál közel 13,7 milliárd forint értékben több mint 97 ezer olyan átutalást végeztek, amelyek néhány másodpercen belül teljesültek is a célszámlákon – számolt be a K&H az azonnali fizetési rendszer első napjáról.

A bank ügyfelei közel 82 ezer alkalommal indítottak és fogadtak bankon kívüli, míg több mint 15 ezer alkalommal bankon belüli tranzakciókat. A K&H-nál az első napon 2330 darab másodlagos azonosítót regisztráltak, ami lehet e-mail cím, mobiltelefonszám, adóazonosító jel és adószám is. Így ugyanis az utaláshoz nem szükséges a bankszámlaszámot tudni.

Ennyi ment, ennyi jött

„Hétfőn éjfélig a K&H-s ügyfelek több mint 43 ezer azonnali átutalást indítottak 5,5 milliárd forintot is meghaladó értékben más bankoknál lévő folyószámlákra, amelyek rögtön meg is érkeztek. Ezzel párhuzamosan a K&H-s ügyfelek közel 39 ezer darab utalást kaptak más bankokból 4,7 milliárd forint összegben. A bank ügyfelei több mint 15 ezer alkalommal indítottak és fogadtak bankon belüli tranzakciókat 3,4 milliárd forint értékben. Percenként átlagosan 30 darab utalás ment ki, és 27 utalás futott be az azonnali fizetési rendszer első napján” – mondta Németh László, a K&H számlavezetés és bankkártya termékmenedzsment vezetője. „Részeredményekről van szó, a következő napokban, hetekben hatványozottan növekedhet az azonnali tranzakciók száma és összege.”

Bankszámla helyett

Az azonnali fizetési rendszer indulásával párhuzamosan a K&H a többi bankhoz hasonlóan bevezette a másodlagos azonosítókat, amelyek az eddiginél sokkal egyszerűbbé teszik az átutalásokat. „A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy aki mostantól szeretne 10 millió forintos összeghatárig utalni egy lakossági számlára, akkor nem muszáj tudnia a kedvezményezett számlaszámát. Elég megadnia a másodlagos azonosítót (e-mail cím, mobil telefonszám, adószám, adóazonosító jel). Fontos, hogy ez a megoldás csak abban az esetben működik, ha a kedvezményezett regisztrálja a bankjánál a szóban forgó adatokat – emelte ki a K&H szakértője.

Azt is elmondta, hogy K&H-nál a regisztráció a netbankos és a mobilbankos felületen egyszerűen megoldható, de a bankfiókokban is elérhető. A K&H-nak eddig 2330 darab másodlagos azonosítót regisztráltak, de a bank szerint a rendszer mostani indulása után tömegesen adják majd meg az adatokat ügyfelek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS