Egy százalékot sem érnek el az elektromos járművek a magyarországi járműállományban

2022. 12. 05., 19:13

2022 III. negyedévében a Magyarországon 59 ezer személygépkocsit helyeztek első alkalommal forgalomba, tizedével kevesebbet, mint egy évvel korábban – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Az első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik száma negyedével maradt el a 2019 III. negyedévitől, „összefüggésben az autóipari termelést akadályozó alapanyaghiánnyal, az általános áremelkedéssel és az ezzel járó szűkülő kereslettel”.

Az új személygépkocsik esetében 3,1, a használtaknál 15 százalékkal csökkent egy év alatt a forgalomba helyezések száma, a 2019. III. negyedévihez viszonyítva 29, illetve 22 százalékos volt a visszaesés.

A 2022. III. negyedévben forgalomba helyezett elektromos személygépkocsik száma több mint kétötödével haladta meg az évvel korábbit, és több mint három és félszerese volt a három évvel korábbinak – az elektromos személyautók aránya azonban így is csak 6 ezreléke a 2022. I. félév végi járműállománynak.

KSH

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-06 19:47:00
„331 millió euró összegű új beruházás fogja támogatni a nagy kockázatú, mélytechnológiás induló vállalkozásokat, hogy innovációikat piacra dobják és felfuttassák.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.