Szövetkezeti Érdeméremmel tüntették ki Perlusz Lászlót

Szövetkezeti Érdeméremmel tüntették ki Perlusz Lászlót
2022. 07. 04., 10:23

Szövetkezeti Érdemérem kitüntetésben részesült Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

Perlusz László az Országos Szövetkezeti Tanács július 1-jei ünnepi ülésén vette át az elismerést Kósa Lajos elnöktől.

Perlusz László szakmai életútjának első felében a pénzügyi szektorban dolgozott – banki és biztosítási területen –, majd a VOSZ-nál folytatódott karrierje, de a szövetkezeti mozgalom támogatása mindig is munkájának homlokterében volt – hangzott el a díjátadón.

Az osztrák szövetkezeti háttérrel rendelkező Magyarországi Volksbank Zrt. a magyar Takarékszövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségébe (TÉSZ) tömörült magyar takarékszövetkezetek csúcsbankjaként is működött, ahol ezt a stratégiai területet 2001 és 2006 között Perlusz vezette. Segítségével csatlakozott a TÉSZ az Osztrák Szövetkezeti Szövetséghez.

Perlusz László a következő években, 2007–2011 között Demján Sándornak, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnökének főtanácsadójaként segítette az OTSZ és a VOSZ együttműködését. 2017–18-ban már a VOSZ ügyvezető igazgatójaként támogatta a nyugdíjas szövetkezetek és a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) létrejöttét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS