Szövetkezeti Érdeméremmel tüntették ki Perlusz Lászlót

Szövetkezeti Érdeméremmel tüntették ki Perlusz Lászlót
2022. 07. 04., 10:23

Szövetkezeti Érdemérem kitüntetésben részesült Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

Perlusz László az Országos Szövetkezeti Tanács július 1-jei ünnepi ülésén vette át az elismerést Kósa Lajos elnöktől.

Perlusz László szakmai életútjának első felében a pénzügyi szektorban dolgozott – banki és biztosítási területen –, majd a VOSZ-nál folytatódott karrierje, de a szövetkezeti mozgalom támogatása mindig is munkájának homlokterében volt – hangzott el a díjátadón.

Az osztrák szövetkezeti háttérrel rendelkező Magyarországi Volksbank Zrt. a magyar Takarékszövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségébe (TÉSZ) tömörült magyar takarékszövetkezetek csúcsbankjaként is működött, ahol ezt a stratégiai területet 2001 és 2006 között Perlusz vezette. Segítségével csatlakozott a TÉSZ az Osztrák Szövetkezeti Szövetséghez.

Perlusz László a következő években, 2007–2011 között Demján Sándornak, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnökének főtanácsadójaként segítette az OTSZ és a VOSZ együttműködését. 2017–18-ban már a VOSZ ügyvezető igazgatójaként támogatta a nyugdíjas szövetkezetek és a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) létrejöttét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2022-08-18 13:27:00
„Könnyen előfordulhat, hogy a való életben megjelenő márkanevünket engedélyünk nélkül, de teljesen jogszerűen használják majd mások a metaverzumban a termékeink/szolgáltatásaink digitális megfelelőin.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS