Növelte jutalékbevételét a Duna House a harmadik negyedévben

2020. 10. 21., 10:45

A harmadik negyedévben új rekordot ért el a Duna House csoport Lengyelországban és a cégcsoport egészét tekintve is: míg tavaly július-szeptemberben az ingatlanközvetítési szegmensben a cégcsoport teljes hálózati jutalékbevétele 2,6 milliárd forint volt, az idén elérte a 2,9 milliárd forintot; a lengyel piac idén a bevételek 21 százalékát adta.

A csoport tájékoztatása szerint Magyarországon a lakóingatlan piac a tavalyi szinteken kezdte az évet, majd jelentős, március utolsó hetében például 67 százalékos esést követően, május végén már a tavalyi szintre emelkedtek az eladások.

A csoport franchise ingatlanközvetítői hálózata a harmadik negyedévben összesen 2,2 milliárd forintos jutalékvolument elérve már 7 százalékos növekedésről számolt be 2019. harmadik negyedévéhez képest. S bár a saját irodák ingatlanközvetítési volumene 20 százalékkal még elmaradt a tavalyi év harmadik negyedévétől, de meghaladta az idei első és második negyedévi volument. A hitelezés újra magára talált és közelíti a korábbi szinteket – közölték.

A tájékoztatás szerint Lengyelországban az ingatlanközvetítési volumene kisebb mértékben csökkent, mint Magyarországon: az év harmadik negyedévében tapasztalható visszapattanáson túl új csúcsot értek el a lengyel franchise hálózat jutalékbevételei, 25 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi szinteket. A lengyel saját irodák teljesítménye is visszaugrott a 2019. harmadik negyedévi szintre.

A hitelezésben az Alex T. Great felvásárlása következtében növekedett a cégcsoport, éves alapon 23 százalékkal bővült a közvetített hitelek folyósított szerződéses összege, ugyanakkor a megelőző negyedévekhez képest még csökkenés volt tapasztalható.

A csoport az idei harmadik negyedévben 61,6 milliárd forint hitelt közvetített, szemben a tavalyi 54,5 milliárd forinttal, az összeg mintegy kétharmadát a lengyel piac teszi ki. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS