Fejlesztésbe kezd a gyulai Házi-Hús Kft.

2022. 02. 18., 16:54

Több mint negyedmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a gyulai székhelyű Házi-Hús Kft. A vállalat a beruházáshoz szükséges összeg felét az Irinyi Terv keretében megvalósuló Élelmiszeripari beszállító-fejlesztési program támogatásából nyerte el.

Harald Schuster, a Házi-Hús Kft. ügyvezetője a támogatói oklevél pénteki átadásakor elmondta: a mostani beruházás során két, összesen 700 négyzetméteres épületet építenek. Az egyikben baromfit dolgoznak majd fel, amivel a cég bővíti a termékpalettáját; a másik egy hagyományos érlelőüzem lesz. A fejlesztést két éven belül be kell fejezni, de reményeik szerint másfél év alatt elkészülnek. 2010 óta fejlesztik a céget, a sertésfeldolgozó üzemet két hónapon belül átadják, és akkor beköltöznek az újkígyósi, bérelt telephelyükről Gyulára.

A Házi-Hús Kft. 2010-ben kezdte meg működését, Békés megyei gazdaságokban nevelt állatok feldolgozását végezi. Adalékanyag-, tartósítószer- és laktózmentes hentesáru termékeket készítenek: hagyományosan füstölt vékony és vastag kolbászokat, szalámikat, virsliket gyulai receptek alapján. Jelenleg 11 munkatársat foglalkoztatnak, de ezt a közeljövőben 20 főre szeretnék bővíteni.

A nyilvánosan elérhető üzleti adatok szerint a vállalkozás értékesítési nettó árbevétele 2020-ban 257,6 millió forint volt az előző évi 266,6 millióval szemben. Ez idő alatt adózott eredménye 8,8 millióra csökkent a megelőző év 9,8 millió forintjával szemben.

Élelmiszeripari beszállító-fejlesztési program

Az Irinyi Terv keretében megvalósuló, 35 milliárd forrású Élelmiszeripari beszállító-fejlesztési program (ÉLIP BFP) fő célja a Magyarországon működő élelmiszeripari, koordinátor jellegű funkciót is ellátó vállalkozások, jellemzően a kiskereskedelmi láncok, a vendéglátóipar HORECA (Hotels, Restaurants, Cafés) szegmensének, illetve a közétkeztetés gazdasági szereplői által támasztott igények és a hazai élelmiszeripari beszállítói képességek közötti különbségek áthidalásának támogatása.

A program célcsoportja az élelmiszeripari vállalkozások, valamint a primer, feldolgozást nem igénylő mezőgazdasági termékeket termelő, továbbá a halászati és akvakultúra termékek előállítását, feldolgozását végző kis- és középvállalkozások.

A támogatás felhasználható egyebek mellett technológiafejlesztésre, ingatlan építésére és bővítésére, eszközbeszerzésre valamint a beszállítói státuszt fejlesztő beszerzésekre.

A támogatás összege beszállító mikro- és kisvállalkozások esetében 50-500 millió forint közötti, beszállító középvállalkozások és nagyvállalatok esetében 50-2000 millió forint közötti, a támogatási intenzitás legfeljebb 50 százalékos lehet. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS