Ennyi milliárdból folytatják a Pénzügyminisztérium felújítását

2019. 02. 20., 18:00

Megkezdődhet a Pénzügyminisztérium rekonstrukciójának II. üteme. A kivitelezést a West Hungária Bau Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. közösen végzi.

A második ütem munkáira 7,2 milliárd forintot szánnak – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A projektnek ez a szakasza a belső terek és a homlokzat műemlékvédelmi szempontból történő helyreállítását foglalja magában – írja a Magyar Építők.

A PM-TÉR6 Nonprofit Kft. beruházása a Szentháromság tér 6. szám alatti, egykori Magyar Királyi Pénzügyminisztérium épülettömbjének rehabilitációját jelenti, melynek homlokzati tervei már elkészültek.

A rekonstrukcióval érintett belső terek az épület egy jól körülhatárolt, főleg a Szentháromság tér felé eső „A” épület, valamint „B” épületrész tér felé eső helyiségcsoportjaira korlátozódnak.

A belső terekben 275 négyzetnyi falikárpitot készítenek majd el, valamint 93 darab, 11 különböző típusú világítótestet gyártanak újra korábbi fotók alapján.

A külső épületrészeken több mint 1000 köbméternyi kőelemet is elhelyeznek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS