Elérte legmagasabb pontját Újlipótváros új lakóparkja, a Duna Pearl

Elérte legmagasabb pontját Újlipótváros új lakóparkja, a Duna Pearl
2021. 06. 21., 14:00

A főváros pesti oldalának legnépszerűbb kerületrészén, a tizenharmadik kerület Újlipótváros területén elkészült a szerkezete az utolsó beépíthető telken megvalósuló nagyberuházásnak. A közvetlenül a Duna-part mellett épülő Duna Pearl építkezés elérte legmagasabb pontját, ebből az alkalomból tartották meg a hagyományos Bokréta-ünnepséget és rövid bejárást tartottak a különleges építkezési területen. A Polat által fejlesztett Duna Pearl 2022 második felében kerül átadásra.

„Hosszú ideig nem lesz elérhető újépítésű lakás ebben a frekventált, népszerű lakóövezetben, a Duna Pearl az utolsó még beépíthető telken valósul meg” – mutatott rá Szabó Bálint, a beruházó cégvezetője. Hozzátette, hogy a beruházás mögött álló befektetők még jól emlékeznek arra a folyamatra, amelynek során az építkezés egy online árverésen került a birtokukba. Jó látni, hogy a szerkezeti munkálatok befejeződtek, és az ingatlanegyüttes már a szemünk előtt áll.

A beruházás részeként 193 lakást, egy Budapesten korábban még nem jelenlévő nemzetközi luxus szállodalánc 103 szobás első tagját, valamint kávézókat, üzlethelyiségeket, éttermeket adnak át 2022 végéig. Az „Egyedi, akárcsak Ön” szlogennel 2019-ben induló értékesítés során a lakások egyharmadát már eladták. A projektben 3+1, 2+1 és 1+1 lakásmixből válogathatnak az érdeklődők. A teljes beruházás összértéke mintegy 70 millió EUR lesz.

Az építkezés során elsődleges a fenntarthatósági szempontok és a kényelmi szempontok összehangolása. Az EU építkezési szabályzatának megfelelően az épületegyüttes 20 százaléknyi megújuló energiát használ majd, ideértve a legkorszerűbb eljárásnak számító, a levegőből melegvizet előállító szivattyúrendszert, valamint a födémszerkezetbe épített hűtő-fűtő megoldásokat is. Az építkezés során jelentős arányban használnak fel természetes követ és fa alapanyagot is. A beköltöző lakók teljesen gépesített, beépített lakásokat vehetnek át. A lakóépület prémium konyhái és gardróbjai, intelligens megoldásai is erősítik a luxus érzetet.

Mindegyik lakásban található mosogató, hűtő, főzőlap, sütő és páraelszívó is. Ezek mellett a lakók kényelmét szolgálja az okosotthon rendszer, amivel könnyedén irányíthatják a mennyezetben kialakított hűtő-fűtő rendszert, világítást és az elektromos redőnyöket. Ezek minden lakás alapfelszereltségét képezik és ezek miatt is emelkedik ki a Duna Pearl a többi versenytárs közül.

„Tisztában vagyunk vele, hogy óriási felelősséget jelent, hogy mi adjuk át Újlipótváros utolsó, lakáscélra beépíthető területét. Az Újlipótváros különleges kis szigete a fővárosnak, egyszerre polgári, történelmi és kisvárosias atmoszférájú negyed, összetartó, egymást szinte névről ismerő lakóközösséggel. Emiatt is fontos, hogy a megvalósuló beruházás jól illeszkedjen a kerület szövetébe” – hangsúlyozta Szabó Bálint, aki hozzátette, meggyőződésük, hogy a Duna Pearl sokkal többet ad a városrésznek, mint amit a lebontott és elkerített egykori bankszékház adott.

„Az építkezés keretében megújítjuk a környező közterületi burkolatokat, felújítjuk a járdákat, a Pozsonyi út felőli részen új parkrészeket alakítunk ki, és természetesen minden oldalról megnyitjuk a zöld felületet, újonnan kialakított nyilvános, közösségi tereket a városrész lakóinak, látogatóinak számára” – hívta fel a figyelmet Szabó Bálint, aki kiemelten fontosnak nevezte, hogy a Duna Pearl az egész környék számára új szolgáltatásokat, üzleteket, éttermeket és kávézókat is biztosít majd, tovább pezsdítve Újlipótváros amúgy is üdítően pezsgő társadalmi életét.

„Hosszú út vezetett a mostani mérföldkő eléréséig. Ha úgy vesszük, felfoghatatlan eredmény, hogy ma már a legmagasabb pont, a kilencedik emelet elérésére koccinthatunk. Én személyesen is szeretném megköszönni minden kollégámnak, a generálkivitelező KÉSZ-nek, valamint az összes projekten dolgozónak, hogy hozzájárulnak a projekt megvalósításához” – idézte fel a kezdeteket Szabó Bálint.

„A Duna Pearl Társasház és Szálloda projekt számunkra kiemelt megbízásnak számít és különleges odafigyelést igényel” – mondta Tápai Árpád, a KÉSZ Csoport generálkivitelező tagvállalata, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgató-helyettese. „Az építkezés környezete, elhelyezkedése nem csak rendkívüli organizációt kíván nap, mint nap, hanem volumenben a legnagyobb luxus lakás-hotel komplexum a jelenlegi munkáink között. A megbízás során lehetőségünk van a generálkivitelezés számos területén közreműködni és a modern kor követelményeinek megfelelő társasházi lakásokat, szállodai szobákat, kiszolgáló helyiségeket - mint például étterem – létrehoznunk” – tette hozzá Tápai Árpád.

(A fotón: Szabó Bálint)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.
2023-06-08 09:41:20
Nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztatják a diákmunkásokat, mert az eltérő formákhoz tartozó különféle adózási kötelezettségek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására. A főbb lehetőségeket járja körül a Moore Hungary elemzése.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS