Elérte legmagasabb pontját Újlipótváros új lakóparkja, a Duna Pearl

Elérte legmagasabb pontját Újlipótváros új lakóparkja, a Duna Pearl
2021. 06. 21., 14:00

A főváros pesti oldalának legnépszerűbb kerületrészén, a tizenharmadik kerület Újlipótváros területén elkészült a szerkezete az utolsó beépíthető telken megvalósuló nagyberuházásnak. A közvetlenül a Duna-part mellett épülő Duna Pearl építkezés elérte legmagasabb pontját, ebből az alkalomból tartották meg a hagyományos Bokréta-ünnepséget és rövid bejárást tartottak a különleges építkezési területen. A Polat által fejlesztett Duna Pearl 2022 második felében kerül átadásra.

„Hosszú ideig nem lesz elérhető újépítésű lakás ebben a frekventált, népszerű lakóövezetben, a Duna Pearl az utolsó még beépíthető telken valósul meg” – mutatott rá Szabó Bálint, a beruházó cégvezetője. Hozzátette, hogy a beruházás mögött álló befektetők még jól emlékeznek arra a folyamatra, amelynek során az építkezés egy online árverésen került a birtokukba. Jó látni, hogy a szerkezeti munkálatok befejeződtek, és az ingatlanegyüttes már a szemünk előtt áll.

A beruházás részeként 193 lakást, egy Budapesten korábban még nem jelenlévő nemzetközi luxus szállodalánc 103 szobás első tagját, valamint kávézókat, üzlethelyiségeket, éttermeket adnak át 2022 végéig. Az „Egyedi, akárcsak Ön” szlogennel 2019-ben induló értékesítés során a lakások egyharmadát már eladták. A projektben 3+1, 2+1 és 1+1 lakásmixből válogathatnak az érdeklődők. A teljes beruházás összértéke mintegy 70 millió EUR lesz.

Az építkezés során elsődleges a fenntarthatósági szempontok és a kényelmi szempontok összehangolása. Az EU építkezési szabályzatának megfelelően az épületegyüttes 20 százaléknyi megújuló energiát használ majd, ideértve a legkorszerűbb eljárásnak számító, a levegőből melegvizet előállító szivattyúrendszert, valamint a födémszerkezetbe épített hűtő-fűtő megoldásokat is. Az építkezés során jelentős arányban használnak fel természetes követ és fa alapanyagot is. A beköltöző lakók teljesen gépesített, beépített lakásokat vehetnek át. A lakóépület prémium konyhái és gardróbjai, intelligens megoldásai is erősítik a luxus érzetet.

Mindegyik lakásban található mosogató, hűtő, főzőlap, sütő és páraelszívó is. Ezek mellett a lakók kényelmét szolgálja az okosotthon rendszer, amivel könnyedén irányíthatják a mennyezetben kialakított hűtő-fűtő rendszert, világítást és az elektromos redőnyöket. Ezek minden lakás alapfelszereltségét képezik és ezek miatt is emelkedik ki a Duna Pearl a többi versenytárs közül.

„Tisztában vagyunk vele, hogy óriási felelősséget jelent, hogy mi adjuk át Újlipótváros utolsó, lakáscélra beépíthető területét. Az Újlipótváros különleges kis szigete a fővárosnak, egyszerre polgári, történelmi és kisvárosias atmoszférájú negyed, összetartó, egymást szinte névről ismerő lakóközösséggel. Emiatt is fontos, hogy a megvalósuló beruházás jól illeszkedjen a kerület szövetébe” – hangsúlyozta Szabó Bálint, aki hozzátette, meggyőződésük, hogy a Duna Pearl sokkal többet ad a városrésznek, mint amit a lebontott és elkerített egykori bankszékház adott.

„Az építkezés keretében megújítjuk a környező közterületi burkolatokat, felújítjuk a járdákat, a Pozsonyi út felőli részen új parkrészeket alakítunk ki, és természetesen minden oldalról megnyitjuk a zöld felületet, újonnan kialakított nyilvános, közösségi tereket a városrész lakóinak, látogatóinak számára” – hívta fel a figyelmet Szabó Bálint, aki kiemelten fontosnak nevezte, hogy a Duna Pearl az egész környék számára új szolgáltatásokat, üzleteket, éttermeket és kávézókat is biztosít majd, tovább pezsdítve Újlipótváros amúgy is üdítően pezsgő társadalmi életét.

„Hosszú út vezetett a mostani mérföldkő eléréséig. Ha úgy vesszük, felfoghatatlan eredmény, hogy ma már a legmagasabb pont, a kilencedik emelet elérésére koccinthatunk. Én személyesen is szeretném megköszönni minden kollégámnak, a generálkivitelező KÉSZ-nek, valamint az összes projekten dolgozónak, hogy hozzájárulnak a projekt megvalósításához” – idézte fel a kezdeteket Szabó Bálint.

„A Duna Pearl Társasház és Szálloda projekt számunkra kiemelt megbízásnak számít és különleges odafigyelést igényel” – mondta Tápai Árpád, a KÉSZ Csoport generálkivitelező tagvállalata, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgató-helyettese. „Az építkezés környezete, elhelyezkedése nem csak rendkívüli organizációt kíván nap, mint nap, hanem volumenben a legnagyobb luxus lakás-hotel komplexum a jelenlegi munkáink között. A megbízás során lehetőségünk van a generálkivitelezés számos területén közreműködni és a modern kor követelményeinek megfelelő társasházi lakásokat, szállodai szobákat, kiszolgáló helyiségeket - mint például étterem – létrehoznunk” – tette hozzá Tápai Árpád.

(A fotón: Szabó Bálint)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS