Dr. Fábián Lajos: a legek éve volt 2023 a TritonLife életében

Dr. Fábián Lajos: a legek éve volt 2023 a TritonLife életében
2024. 05. 30., 17:10

Megduplázta bevételét és jelentősen bővítette hálózatát a magyar tulajdonosi hátterű a magánegészségügyi szolgáltató TritonLife Csoport tavaly.

Csaknem 35 milliárd forint nettó árbevételt ért el a csoport 2023-ban az egy évvel korábbi 17,5 milliárd forint után.

Dr. Fábián Lajos, TritonLife Csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) társelnöke és Egészségügyi Tagozatának elnöke a „legek” évének nevezte 2023-at, amikor több területen is elsőként jelentek meg a szolgáltatók közül. A több százmillió forintos beruházással létrehozott magas színvonalú, perinatális intenzív centrumról – PIC II –elmondta, hogy az nem csak az anyáknak és az újszülötteknek nyújt biztonságot, de a koraszülöttek megfelelő idejű, speciális ellátásával az állami ellátórendszerre nehezedő terheket is enyhíti a koraszülött-ellátásban éppúgy, mint a későbbiekben, a kezelési igények csökkentésével. Az új koraszülött intenzív osztály az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) engedélyével bekapcsolódhat az állami szakorvos képzésbe, segítve a beteg újszülöttek ellátásáért felelős újszülött-gyógyászok (neonatológusok) számának növelését – tette hozzá.

Dr. Fábián Lajos ismertette, hogy az Észak-Balatoni régió első, speciális vizsgálatokra is felkészített képalkotó nagydiagnosztikai központja, a veszprémi, 680 négyzetméteres diagnosztikai központ évente 20.000 vizsgálat elkészítésére készül, tehermentesítve az állami egészségügyet, és jelentősen csökkentve a térségben a CT, MRI, digitális röntgen és ultrahang vizsgálatok várakozási idejét. A vármegyében elsőként speciális vizsgálatok is elérhetőek lesznek, köztük a Cardio-CT vizsgálat (szív és a szívkoszorúerek vizsgálata) és az MR artrográfia, amellyel a legapróbb ízületi károsodásokat is ki lehet mutatni.

A miskolci hálózatukat az ország legkomplexebb szolgáltatást nyújtó, integrált magánegészségügyi ellátórendszerének nevezte, ahol a teljes betegút végig követhető (járóbetegellátás, teljes diagnosztika, fekvőbeteg ellátás, akár hosszabb kórházi ápolást igénylő műtéti beavatkozások, valamint egynapos sebészeti beavatkozások). 30 szakterületen csaknem 150 orvos látja el a betegeket, a kapacitás pedig évente több mint 30 ezer orvos-beteg találkozásra és évi 3-4 ezer műtétre, többezer képalkotó diagnosztikai vizsgálatra alkalmas.

A több mint egymilliárd forintos eszköz beruházással elindított TritonLabs központi laboratóriuma már több mint 60 egészségügyi szolgáltatóval illetve vérvételi hellyel szerződött a TritonLife Csoport 21 ellátóhelye mellett; hosszú távon évente akár tízmillió teszt elvégzésére is lehetőség nyílik, és az új laboratóriumi hálózatnak köszönhetően már olyan különleges tesztek is elvégezhetők hazánkban, amelyekhez eddig a legnagyobb szolgáltatók is külföldi laborokba küldtek mintákat – hangsúlyozta a TritonLife Csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője.

A különböző szakterületeken végzett műtétek száma 12 ezerre nőtt a 2022-es 9600-ról, és félmillió orvos-beteg találkozót bonyolítottak az előző évi 400 ezer után. A csoport által foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók száma 2500-ra emelkedett a 2022-es 1200-hoz képest. Idén már 10 városban van jelen a TritonLife, több mint 70 szakterületen nyújtva komplex szolgáltatást a betegellátásban.

Haraszti Péter, a TritonLife csoport alapító-vezérigazgatója úgy fogalmazott: az erőteljes terjeszkedés és a beruházások eredményeképpen a TritonLife mára a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltató, amely a legkomplexebb szolgáltatást nyújtja az országban, lefedi a teljes betegutat a laboratóriumi diagnosztikától a műtéti utókezelésig.

Kiemelte, hogy a magánszolgáltatók között egyedülálló módon a TritonLife az államilag akkreditált szakorvosképzésben is részt vesz gyakorlati helyszínként több fontos szakterületen. Fejlesztésekre tavaly több 5,3 milliárd forintot fordított a magánegészségügyi szolgáltató.

Haraszti Péter jelezte azt is, hogy a megduplázott árbevétel mellett a felvásárolt 22 dialízisközpontot tömörítő Fresenius MC vesztesége miatt a csoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) a 2022-es 1,23 milliárd forintról félmilliárd forintra csökkent.

A vezérigazgató szerint azok a cégek működhetnek eredményesen, amelyek komplex szolgáltatásokat nyújtanak és országos lefedettségük is erős. Ennek érdekében tavaly több akvizícióval, stratégiai partnerségi megállapodással, fejlesztéssel, beruházással erősítette pozícióját a TritonLife.

Továbbra is a kereslet növekedésére számítanak, ugyanakkor érzékelik, hogy a szélesedő vevői kör árérzékenyebb a korábbinál. A jobb ár-érték alapú szolgáltatásokra nem alacsonyabb minőséggel, hanem költséghatékonyabb működéssel és innovatív megoldásokkal reagálnak.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS