Dollármilliókat fizet fehér kalapos hackereknek a Microsoft

2020. 08. 07., 10:45

A Microsoft az elmúlt 12 hónapban 13,7 millió dollár jutalmat fizetett fehér kalapos hackereknek a különböző szoftverhibák levadászásáért. Ez az összeg a háromszorosa annak, amit egy évvel ezelőtt fizettek ki hasonló célra.

Idén 6 új hibavadász-programot indított a Microsoft, és új kutatási ösztöndíjakat is meghirdetett, amelyek hat földrész mintegy 300 kutatójának fantáziáját mozgatták meg – írja a Computerworld.

A szoftvercég a blogjában most arról ír, hogy a biztonsági tájkép folyamatosan változik, az új technológiák új fenyegetéseket hoznak magukkal, és ezek a külső szakértők a sebezhetőségek felkutatásával és jelentésével fontos szerepet töltenek be a szoftvercég védelmi stratégiájában.

Ha egy kutató sikerrel tár fel egy új biztonsági rést, pénzjutalmat kap.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS