Chipsgyártás: 1,4 milliárdos fejlesztéssel bővítette győri gyárát az Intersnack

Chipsgyártás: 1,4 milliárdos fejlesztéssel bővítette győri gyárát az Intersnack
2023. 06. 30., 20:41

A kormány óriási lehetőségeket lát az élelmiszeriparban, amit stratégiai ágazatként kezel – jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára az Intersnack Magyarország Kft. új automata csomagológép-rendszer átadásán pénteken, Győrben.

A vállalat 2021-ben közel 1,3 milliárd forintnyi fejlesztéssel bővítette a győri gyárát, az elmúlt 1 évben pedig 1,85 milliárd forint összegű beruházást hajtottak végre. A most átadásra kerülő új automata csomagológépek értéke 1,4 milliárd forint, továbbá a vállalat 6 milliárd forintos beruházást tervez 2025-ig Győrben. Így még több munkahelyet teremtenek és még több termék előállítása válik lehetővé.

Nobilis Márton kihangsúlyozta, hogy az új chips gyártósor és csomagológép nem csupán a termelékenység és a minőség javítását szolgálja, hanem ezáltal erősítjük versenyképességünket a nemzetközi piacon és biztosítjuk, hogy a hazai termékek magas színvonalon jelenjenek meg a világban.

Az Intersnack Magyarország Kft. fontos és stabil szereplője a magyar élelmiszeriparnak. 300 főt foglalkozat, 434 magyar beszállítóval, illetve partnerrel áll szerződésben. Termékeikhez hatvan magyar gazdától vásároltak búzát a régióból. Tavaly 10,6 tonna terméket gyártottak a külföldi piacok számára, az export értéke 7,2 milliárd forint volt.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a 2014-2020-as támogatási időszakban az élelmiszeripar számára több mint 468 milliárd forint forrást ítéltek meg, a mostani, 2021-2027-es ciklusban pedig ennél is nagyobb forrással terveznek, 750 milliárd forintot különítettek el élelmiszeripari fejlesztésekre. (AM Sajtóiroda)

(Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS