Anyák napja miatt így lesznek nyitva a virágboltok az Agrárkamara kezdeményezésére

2020. 04. 30., 16:00

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara üdvözli a Kormányzat döntését, hogy – a köztestület kezdeményezésére – péntektől vasárnapig, az anyák napjára tekintettel ideiglenesen korlátozás nélkül nyitva tarthatnak a virágüzletek.

A virágtermesztők, -kereskedők számára az anyák napja az egyik legforgalmasabb időpont. Annak érdekében, hogy a dísznövényágazat ezen fontos időszakban ne essen el a bevételeitől, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete kérésére – kezdeményezte a Kormányzatnál a virágüzletek nyitvatartásának meghosszabbítását.

A vásárlóknak így minden lehetőségük meglesz arra, hogy eldöntsék, hol szerzik be a növényeket. A NAK arra biztat mindenkit, hogy a közelgő anyák napján hazai, és így biztosan friss virággal lepje meg édesanyját, szeretteit.

A dísznövényágazat egyike a koronavírus-járvány által leginkább érintett szektoroknak. A NAK ezért gazdaságvédelmi lépéseket sürgetett az ágazat megmentése érdekében – melyek időközben meg is valósultak –, továbbá a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével közösen nyílt levelet tett közzé a piacokat üzemeltető önkormányzatok számára. Ebben a két szervezet azt kérte, hogy az önkormányzatok ne mondják vissza a települési virágosítással, zöldítéssel kapcsolatos megrendeléseiket, és ne zárják be a piacaikat, amik a tavaszi virágárusítás legfontosabb helyszínei.

A dísznövényágazat több mint 100 ezer embernek ad megélhetést, éves bevétele korábban meghaladta a 460 milliárd forintot, ennek 70-80 százaléka általában – az idén a koronavírus-járvány által leginkább érintett időszakban – március 15. és május 30. között realizálódott.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS