A VOSZ Párizsban és Brüsszelben tárgyalt a magyar kkv-k képviseletében

A VOSZ Párizsban és Brüsszelben tárgyalt a magyar kkv-k képviseletében
2024. 02. 26., 21:10

Dr. Kovács Patrik vitaindítójával kezdődött Párizsban az OECD Gazdasági Tanácsadó Testületének (BIAC) éves rendezvénye.

Az OECD Gazdasági Tanácsadó Testülete (BIAC) február 19-én tartotta rendezvényét, amelyen az üzleti élet globális vezetői tanácskoztak Párizsban. Az évindító konzultáción az üzleti élet legfontosabb prioritárait jelölték ki a globális szakpolitikát alakítók számára.

A BIAC több, mint 10 millió vállalkozást képvisel 61 tagszervezetén, 57 szakértői csoportján és 30 munkabizottságán keresztül. A konzultáció idei fő témája a versenyképesség volt.

Az esemény vitaindító előadását dr. Kovács Patrik, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége társelnöke, a BIAC KKV és Vállalkozási Bizottságának elnöke tartotta. Javasolta az OECD szakmai vezetőinek, hogy a kkv-k szemszögéből vizsgálják át globális ajánlásaikat.

A VOSZ társelnöke Veronique Willems SMEunited főtitkárral Brüsszelben tárgyalt. A megbeszélésen szó volt a VOSZ tagvállalkozásainak brüsszeli hatékonyabb képviseletéről, valamint a soron következő magyar EU-elnökséggel kapcsolatos teendőkről.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS