17 millió forinttal támogatja az oktatást a Knorr-Bremse

2018. 12. 19., 13:08

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. májusban hirdette meg a 2018-as évi Local Care elnevezésű pályázatát, amelynek keretében a vállalat dolgozói nyújtották be pályázataikat helyi intézmények fejlesztési projektjeinek támogatására.

„Pályázatunkon már második éve kapott kiemelt figyelmet az oktatás, ezen belül is a digitális oktatás támogatása, mert fontosnak tartjuk, hogy a tanulóknak már elég korán legyen lehetősége tapasztalatot szerezni olyan digitális eszközök használatával, mint az interaktív tábla vagy egy 3D nyomtató” – mondta Varga-Papp Szilvia, a vállalat HR vezetője.

Idén 21 Knorr-Bremse munkatárs nyújtott be pályázatot, melyek közül 10 intézmény, elsősorban általános és középiskolák részesültek összesen 17 millió forint támogatásban. Van olyan intézmény, amely már harmadik alkalommal nyert a pályázaton. Kecskeméten az Autizmus Centrum Általános Iskolája és Szakiskolája, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, a Kecskeméti Katona József Gimnázium, a Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola, a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Kadafalva Általános Iskola, a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, valamint Budapesten a Fáy András Szakközépiskoláért Alapítvány kapott támogatást. Az intézmények a támogatási összeget digitális oktatásra, interaktív táblák, számítógépek beszerzésére, sport- és futópálya felújításra, mászófal kialakítására fordítják, de van, ahol a Knorr-Bremse mérnökei egy igazi haszonjármű-fékrendszert ábrázoló oktatópadot állítanak össze a szakiskola részére.

A Knorr-Bremse jótékonysági szervezete, a Knorr-Bremse Global Care e.V. a társadalmi felelősségvállalás jegyében több mint 10 éve segíti a rászorulókat világszerte. 2015-ben, a Knorr-Bremse Global Care fennállásának 10. évfordulójára egy egyedülálló kampányt indított világszerte, mely az önkéntesként tevékenykedő dolgozói munkáját segítette a régióban. Azóta a Knorr-Bremse minden évben bátorítja dolgozóit, hogy önkéntes munkát vállaljanak fel közösségi projektekben, amit a vállalat anyagilag is támogat – áll a társaság közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS