Új szállodák egykori palotákban az Andrássy úton

2019. 10. 18., 10:15

Az Andrássy úton lévő A3 és az A52 a belváros meghatározó szálláshelyeiként 2021 második-harmadik negyedévében nyithatják meg kapuikat.

A történelmi palotákban megvalósított beruházások a CD Hungary hazai befektetőhöz köthetők, a szálláshelyek üzemeltetésére a Continental Groupot választották ki – írja a turizmus.com.

 Az Andrássy út 3. alatt lévő, Saxlehner-palota falai közt magas kategóriájú butikhotelt (A3)alakítanak ki 76 klasszikus eleganciájú, négy csillag superior kategóriájú szobával – mondta Flesch Tamás, a Continental Group ügyvezető igazgatója.

A palota egykori első emeleti, 400 négyzetméteres lakása rendezvényhelyszínként születik újjá, elsősorban komolyzenei koncertek, divatbemutatók, színházi estek otthonaként. A wellnessrészlegen egyedi tervezésű kút kap helyet, lehetőséget adva különböző fajtájú vizek (keserűvizek, gyógyvizek) kóstolására. Az épület földszintjének Andrássy út felőli részén üzleteket alakítanak majd ki.

Az Andrássy út 52. alatt álló, Haggenmachen palota szintén különleges adottságokkal bír. A háromcsillag superior kategóriájú szállodában (A52( 123 szoba lesz majd, a nagy alapterületű lakóegységek mellett sok kisebb szobát is létrehoznak.

A cég további szállodafejlesztésekben is gondolkodik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS