2022 tavaszán adják át a tokaji ötcsillagos hotelt

2020. 10. 16., 16:00

2022 tavaszára készülhet el a tokaji turisztikai régió első, jelentős szobakapacitással rendelkező prémium kategóriás hotele, a Minaro Hotel Tokaj*****. A tematikus hotel a Szepesi család és az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg. A fejlesztés nagymértékben növeli majd a térség szálláshely-kínálatát és hozzájárul a település gazdasági helyzetének fellendítéséhez. A szálloda kivitelezési munkálatai a rendkívüli állapotok ellenére is a tervek szerint haladnak.

Csaknem 10 hektáros területen, egy korábbi bánya helyén megvalósuló ötcsillagos, tematikus szállodát építenek Tokajban, amely a hazai szállodapiacon kiemelkedő tapasztalattal rendelkező Szepesi Richárd, valamint a Dreamland Holding Zrt.-ben idén nyáron többségi tulajdonrészt szerző ingatlanpiaci társaság, az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg.

A szálloda alapkövét márciusban tették le, azóta pedig a 2020. évi pandémiás helyzet ellenére is a terveknek megfelelően halad a szálloda kivitelezése.

A fejlesztők elsődleges célja, hogy a beruházás a tokaji régió meghatározó turisztikai szolgáltatójává, valamint önálló desztinációs célpontjává váljon, kiemelkedve a térség egyéb, tematikus hotelei közül, továbbá, hogy a tervezett turisztikai központtal kiegészülve egy kiváló minőségű, egész évben magas kihasználtsággal működő felnőttbarát szálláshely jöjjön létre.

Az egyedi, tematikus szálloda nagymértékben növeli majd az Észak-magyarországi régió térségének minőségi szálláshely-kínálatát és a település gazdasági helyzetének fellendítéséhez is hozzájárul. Mindemellett a hotel kivitelezése akár 100 új munkahelyet is teremthet a térségben, ugyanis a hotel megvalósításán egyszerre akár száznál is több szakember dolgozik majd annak érdekében, hogy határidőre elkészüljön a tematikus hotel.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program, Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében 3.449.399.874 forint pályázati finanszírozási forrással megvalósuló tokaji ötcsillagos hotel exkluzív gasztronómiai, valamint a tokaji vidék adta különleges borkínálatával elsősorban a felnőtt célközönséget szólítja meg.

A hotel megjelenésében ötvözni fogja a „Tokaj folyékony aranyát” a dél-amerikai hangulatot idéző „Eldorádó” tematikával. A terület elhelyezkedéséből adódó, bányahangulatot idéző indusztriális külső megjelenést egzotikus, meleg belsőépítészet oldja fel ezáltal.

A következő hónapok során 10.000 négyzetméteren alakítanak ki egyedülálló építészeti és belsőépítészeti koncepciót, máshol nem található megoldásokat az erre nyitott egyéni és vállalati vendégkör részére. A komplexum koncepciótervét a Singer Design Kft. készítette.

„A Tokajban épülő hotel új szintre emeli a térség turisztikai szálláshely-kínálatát, tovább erősítve ezzel a régió turisztikai vonzerejét. Úgy véljük, hogy az egész évben üzemelő hotel olyan hiánypótló fejlesztésként valósul meg a térségben, amely 2022 után egy kiszámítható és tervezhető bevételt jelent majd az Appeninn Nyrt., valamint a Dreamland Holding Zrt. számára” – mondta Bihari Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

 

(Fotó: turizmus.com)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS