Világszínvonalú műsort rendeztek a Rippel testvérek a Nagycirkuszban

2019. 02. 10., 16:00

Még egy hónapig játssza a Fővárosi Nagycirkusz a Főnix – Tűzcirkusz című előadást – a Rippel Brothers rendezésében és szereplésével.

Azon most lehetne tűnődni, hogy a Főnix előadássorozata január 19. és március 10-e között nem túl rövidre szabott-e, de az biztos, hogy az előadások teltházzal futnak.

A Fővárosi Nagycirkusz tematikusan építi fel a műsorait, a víz és a jég után ezúttal a tűz került a középpontba, a rendezésre pedig a Rippel Brothers-t kérték fel (Rippel Ferencet és Rippel Viktort). Azt jó ideje tudom, hogy a magyar cirkuszművészet a világ élvonalába tartozik, mégis kimondottan jó érzés ezt újra és újra megtapasztalni.

A Főnix elképesztően profi magyar szereplői mellett ezúttal a külföldöt „csak” egy argentin csoport képviseli, igaz, igencsak felnőve a feladathoz. Az argentin Diaz Brothers dobos, boleadorás száma hátborzongatóan nagy szám.

Ahogyan az a többi is. A Rippel testvérek a tőlük megszokott módon varázsolnak el erejükkel és dinamizmusukkal, s egy kicsit „hazai pályát” is varázsolnak a porondra, hiszen a Rippel Akadémia tanítványai is bemutatkoznak egy légtorna show-val.

Rippel Ferenc és Viktor immár harminc éve járja hatalmas sikerrel a világot, s időnként szerencsére itthon is fellépnek. A három évtizedes karrierbe, mint láthatjuk, beleférnek nagyszerű rendezések is. Erről Rippel Ferenc az Üzletemnek korábban adott interjúban azt mondta, hogy a korábbi világsikerek után igazi csúcsérzés, hogy a Fővárosi Nagycirkusz őket kérte fel a rendezésre.

A kiváló artisták mellett mindenképp említést érdemel Maka Gyula, aki hat éve a cirkusz konferansziéja. A 30 éves Maka Gyula ebben a műsorban Tűzvarázslót alakít – tökéletesen.

A Főnix előadásai után egyébként szintén cirkuszba illő csemegével ismerkedhet majd a közönség. Április 11-14. között ugyanis a Nemzeti Színház MITEM (Madách Nemzetközi Színházi Találkozó) programjakén a Városligetbe költözik több előadásra a világ leglátványosabb bohócshow-ja.

Szerdahelyi Csaba

(Fotók: Fővárosi Nagycirkusz)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS