Világszínvonalú műsort rendeztek a Rippel testvérek a Nagycirkuszban

2019. 02. 10., 16:00

Még egy hónapig játssza a Fővárosi Nagycirkusz a Főnix – Tűzcirkusz című előadást – a Rippel Brothers rendezésében és szereplésével.

Azon most lehetne tűnődni, hogy a Főnix előadássorozata január 19. és március 10-e között nem túl rövidre szabott-e, de az biztos, hogy az előadások teltházzal futnak.

A Fővárosi Nagycirkusz tematikusan építi fel a műsorait, a víz és a jég után ezúttal a tűz került a középpontba, a rendezésre pedig a Rippel Brothers-t kérték fel (Rippel Ferencet és Rippel Viktort). Azt jó ideje tudom, hogy a magyar cirkuszművészet a világ élvonalába tartozik, mégis kimondottan jó érzés ezt újra és újra megtapasztalni.

A Főnix elképesztően profi magyar szereplői mellett ezúttal a külföldöt „csak” egy argentin csoport képviseli, igaz, igencsak felnőve a feladathoz. Az argentin Diaz Brothers dobos, boleadorás száma hátborzongatóan nagy szám.

Ahogyan az a többi is. A Rippel testvérek a tőlük megszokott módon varázsolnak el erejükkel és dinamizmusukkal, s egy kicsit „hazai pályát” is varázsolnak a porondra, hiszen a Rippel Akadémia tanítványai is bemutatkoznak egy légtorna show-val.

Rippel Ferenc és Viktor immár harminc éve járja hatalmas sikerrel a világot, s időnként szerencsére itthon is fellépnek. A három évtizedes karrierbe, mint láthatjuk, beleférnek nagyszerű rendezések is. Erről Rippel Ferenc az Üzletemnek korábban adott interjúban azt mondta, hogy a korábbi világsikerek után igazi csúcsérzés, hogy a Fővárosi Nagycirkusz őket kérte fel a rendezésre.

A kiváló artisták mellett mindenképp említést érdemel Maka Gyula, aki hat éve a cirkusz konferansziéja. A 30 éves Maka Gyula ebben a műsorban Tűzvarázslót alakít – tökéletesen.

A Főnix előadásai után egyébként szintén cirkuszba illő csemegével ismerkedhet majd a közönség. Április 11-14. között ugyanis a Nemzeti Színház MITEM (Madách Nemzetközi Színházi Találkozó) programjakén a Városligetbe költözik több előadásra a világ leglátványosabb bohócshow-ja.

Szerdahelyi Csaba

(Fotók: Fővárosi Nagycirkusz)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS