Világszínvonalú műsort rendeztek a Rippel testvérek a Nagycirkuszban

2019. 02. 10., 16:00

Még egy hónapig játssza a Fővárosi Nagycirkusz a Főnix – Tűzcirkusz című előadást – a Rippel Brothers rendezésében és szereplésével.

Azon most lehetne tűnődni, hogy a Főnix előadássorozata január 19. és március 10-e között nem túl rövidre szabott-e, de az biztos, hogy az előadások teltházzal futnak.

A Fővárosi Nagycirkusz tematikusan építi fel a műsorait, a víz és a jég után ezúttal a tűz került a középpontba, a rendezésre pedig a Rippel Brothers-t kérték fel (Rippel Ferencet és Rippel Viktort). Azt jó ideje tudom, hogy a magyar cirkuszművészet a világ élvonalába tartozik, mégis kimondottan jó érzés ezt újra és újra megtapasztalni.

A Főnix elképesztően profi magyar szereplői mellett ezúttal a külföldöt „csak” egy argentin csoport képviseli, igaz, igencsak felnőve a feladathoz. Az argentin Diaz Brothers dobos, boleadorás száma hátborzongatóan nagy szám.

Ahogyan az a többi is. A Rippel testvérek a tőlük megszokott módon varázsolnak el erejükkel és dinamizmusukkal, s egy kicsit „hazai pályát” is varázsolnak a porondra, hiszen a Rippel Akadémia tanítványai is bemutatkoznak egy légtorna show-val.

Rippel Ferenc és Viktor immár harminc éve járja hatalmas sikerrel a világot, s időnként szerencsére itthon is fellépnek. A három évtizedes karrierbe, mint láthatjuk, beleférnek nagyszerű rendezések is. Erről Rippel Ferenc az Üzletemnek korábban adott interjúban azt mondta, hogy a korábbi világsikerek után igazi csúcsérzés, hogy a Fővárosi Nagycirkusz őket kérte fel a rendezésre.

A kiváló artisták mellett mindenképp említést érdemel Maka Gyula, aki hat éve a cirkusz konferansziéja. A 30 éves Maka Gyula ebben a műsorban Tűzvarázslót alakít – tökéletesen.

A Főnix előadásai után egyébként szintén cirkuszba illő csemegével ismerkedhet majd a közönség. Április 11-14. között ugyanis a Nemzeti Színház MITEM (Madách Nemzetközi Színházi Találkozó) programjakén a Városligetbe költözik több előadásra a világ leglátványosabb bohócshow-ja.

Szerdahelyi Csaba

(Fotók: Fővárosi Nagycirkusz)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-08 12:19:08
Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS