Világszínvonalú műsort rendeztek a Rippel testvérek a Nagycirkuszban

2019. 02. 10., 16:00

Még egy hónapig játssza a Fővárosi Nagycirkusz a Főnix – Tűzcirkusz című előadást – a Rippel Brothers rendezésében és szereplésével.

Azon most lehetne tűnődni, hogy a Főnix előadássorozata január 19. és március 10-e között nem túl rövidre szabott-e, de az biztos, hogy az előadások teltházzal futnak.

A Fővárosi Nagycirkusz tematikusan építi fel a műsorait, a víz és a jég után ezúttal a tűz került a középpontba, a rendezésre pedig a Rippel Brothers-t kérték fel (Rippel Ferencet és Rippel Viktort). Azt jó ideje tudom, hogy a magyar cirkuszművészet a világ élvonalába tartozik, mégis kimondottan jó érzés ezt újra és újra megtapasztalni.

A Főnix elképesztően profi magyar szereplői mellett ezúttal a külföldöt „csak” egy argentin csoport képviseli, igaz, igencsak felnőve a feladathoz. Az argentin Diaz Brothers dobos, boleadorás száma hátborzongatóan nagy szám.

Ahogyan az a többi is. A Rippel testvérek a tőlük megszokott módon varázsolnak el erejükkel és dinamizmusukkal, s egy kicsit „hazai pályát” is varázsolnak a porondra, hiszen a Rippel Akadémia tanítványai is bemutatkoznak egy légtorna show-val.

Rippel Ferenc és Viktor immár harminc éve járja hatalmas sikerrel a világot, s időnként szerencsére itthon is fellépnek. A három évtizedes karrierbe, mint láthatjuk, beleférnek nagyszerű rendezések is. Erről Rippel Ferenc az Üzletemnek korábban adott interjúban azt mondta, hogy a korábbi világsikerek után igazi csúcsérzés, hogy a Fővárosi Nagycirkusz őket kérte fel a rendezésre.

A kiváló artisták mellett mindenképp említést érdemel Maka Gyula, aki hat éve a cirkusz konferansziéja. A 30 éves Maka Gyula ebben a műsorban Tűzvarázslót alakít – tökéletesen.

A Főnix előadásai után egyébként szintén cirkuszba illő csemegével ismerkedhet majd a közönség. Április 11-14. között ugyanis a Nemzeti Színház MITEM (Madách Nemzetközi Színházi Találkozó) programjakén a Városligetbe költözik több előadásra a világ leglátványosabb bohócshow-ja.

Szerdahelyi Csaba

(Fotók: Fővárosi Nagycirkusz)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 17:14:00
A NAV a nemzetközi futárszolgálatok forgalmában egyre többször talál bizonyos típusú, a dohányzás helyettesítésére szánt nikotintartalmú termékeket. Ezeket többen is interneten, külföldről rendelik meg. Az ilyen termék, a „snüssz” dohánygyártmánynak minősül, ezért magánszemélyként internetről rendelni illegális.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS