Sikeresen debütált a Szomszédok nyugdíjas egyeteme Veszprémben

2019. 06. 27., 08:45

65 éves kor fölött sem áll meg az élet, az iskolapadba bármikor vissza lehet ülni – ez is lehet a szlogenje a Pannon Egyetemen az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet támogatásával szerdán debütált nyugdíjas egyetemnek Veszprémben.

A havi rendszerességgel jelentkező szabadegyetem gondolatával még áprilisban keresték meg az egyetemet azzal a céllal, hogy minőségi kulturális, tudományos és közösségi programot biztosítsanak a nyugdíjas korosztálynak – mondta Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke, a KÖZÉSZ alelnöke a szerdai nyitónapon.

„Hisszük, hogy tudás mindenkié, óvodástól nyugdíjasig bárki bármikor tanulhat valami újat. Nagyon fontos a motiváció, ami arra sarkall, hogy mindig legyünk kíváncsiak a világra, legyünk aktívak nyugdíjasként is. És az is fontos, hogy új közösségeket alakítsunk” – mondta beszédében Kővári Edit, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának munkatársa.

Porga Gyula Veszprém polgármester szerint gratulált a szervezőknek és a résztvevőknek, mert, mint mondta: az Európa Kulturális Fővárosa 2023 évre készülő városnak éppen arra a mintára van szüksége, amit az idősebb korosztály mutathat a fiataloknak – írja a vehir.hu.

Szerdán Gerencsér András rövid „kurzusát” teljesíthették a hallgatók, a Pannon Egyetem rektora előadásában a globális éghajlatváltozásról értekezett.

A nyugdíjas egyetemen legközelebb július 31-én, majd augusztus 14-én tartanak rendezvényt. Az a szándék, hogy ősszel folytatják a sorozatot, hiszen az érdeklődés óriási, szerdán megtelt az előadóterem.

A rendezvények ingyenesek, de regisztrálni kell. Ezt a www.nyugdijasegyetem.szomszedok.eu weboldalon lehet megtenni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 0 / 0   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.