Sikeresen debütált a Szomszédok nyugdíjas egyeteme Veszprémben

2019. 06. 27., 08:45

65 éves kor fölött sem áll meg az élet, az iskolapadba bármikor vissza lehet ülni – ez is lehet a szlogenje a Pannon Egyetemen az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet támogatásával szerdán debütált nyugdíjas egyetemnek Veszprémben.

A havi rendszerességgel jelentkező szabadegyetem gondolatával még áprilisban keresték meg az egyetemet azzal a céllal, hogy minőségi kulturális, tudományos és közösségi programot biztosítsanak a nyugdíjas korosztálynak – mondta Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke, a KÖZÉSZ alelnöke a szerdai nyitónapon.

„Hisszük, hogy tudás mindenkié, óvodástól nyugdíjasig bárki bármikor tanulhat valami újat. Nagyon fontos a motiváció, ami arra sarkall, hogy mindig legyünk kíváncsiak a világra, legyünk aktívak nyugdíjasként is. És az is fontos, hogy új közösségeket alakítsunk” – mondta beszédében Kővári Edit, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának munkatársa.

Porga Gyula Veszprém polgármester szerint gratulált a szervezőknek és a résztvevőknek, mert, mint mondta: az Európa Kulturális Fővárosa 2023 évre készülő városnak éppen arra a mintára van szüksége, amit az idősebb korosztály mutathat a fiataloknak – írja a vehir.hu.

Szerdán Gerencsér András rövid „kurzusát” teljesíthették a hallgatók, a Pannon Egyetem rektora előadásában a globális éghajlatváltozásról értekezett.

A nyugdíjas egyetemen legközelebb július 31-én, majd augusztus 14-én tartanak rendezvényt. Az a szándék, hogy ősszel folytatják a sorozatot, hiszen az érdeklődés óriási, szerdán megtelt az előadóterem.

A rendezvények ingyenesek, de regisztrálni kell. Ezt a www.nyugdijasegyetem.szomszedok.eu weboldalon lehet megtenni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-30 10:22:19
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szabályai között a feltételek nem teljesítése esetén fizetendő büntetőkamatok mértéke irreálisan magassá vált, ezért a kormány új rendeletében ezeket 5 százalékban maximálja.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS