Sikeresen debütált a Szomszédok nyugdíjas egyeteme Veszprémben

2019. 06. 27., 08:45

65 éves kor fölött sem áll meg az élet, az iskolapadba bármikor vissza lehet ülni – ez is lehet a szlogenje a Pannon Egyetemen az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet támogatásával szerdán debütált nyugdíjas egyetemnek Veszprémben.

A havi rendszerességgel jelentkező szabadegyetem gondolatával még áprilisban keresték meg az egyetemet azzal a céllal, hogy minőségi kulturális, tudományos és közösségi programot biztosítsanak a nyugdíjas korosztálynak – mondta Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke, a KÖZÉSZ alelnöke a szerdai nyitónapon.

„Hisszük, hogy tudás mindenkié, óvodástól nyugdíjasig bárki bármikor tanulhat valami újat. Nagyon fontos a motiváció, ami arra sarkall, hogy mindig legyünk kíváncsiak a világra, legyünk aktívak nyugdíjasként is. És az is fontos, hogy új közösségeket alakítsunk” – mondta beszédében Kővári Edit, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának munkatársa.

Porga Gyula Veszprém polgármester szerint gratulált a szervezőknek és a résztvevőknek, mert, mint mondta: az Európa Kulturális Fővárosa 2023 évre készülő városnak éppen arra a mintára van szüksége, amit az idősebb korosztály mutathat a fiataloknak – írja a vehir.hu.

Szerdán Gerencsér András rövid „kurzusát” teljesíthették a hallgatók, a Pannon Egyetem rektora előadásában a globális éghajlatváltozásról értekezett.

A nyugdíjas egyetemen legközelebb július 31-én, majd augusztus 14-én tartanak rendezvényt. Az a szándék, hogy ősszel folytatják a sorozatot, hiszen az érdeklődés óriási, szerdán megtelt az előadóterem.

A rendezvények ingyenesek, de regisztrálni kell. Ezt a www.nyugdijasegyetem.szomszedok.eu weboldalon lehet megtenni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.