Meghívó a VOSZ országos Küldöttválasztására

2021. 08. 25., 20:00

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége – a Szövetség hatályos Alapszabályának megfelelően – ezúton meghívja tagjait a 2021. évben megrendezésre kerülő Területi Küldöttválasztó Gyűléseire.

A Területi Küldöttválasztó Gyűlések helyszíneit és időpontjait, valamint a megválasztandó küldöttek számát – küldöttválasztási területenként – az alábbi táblázat tartalmazza:

A tag a Szövetség által nyilvántartott állandó lakcíme, jogi személy tag esetében a Szövetség által nyilvántartott székhelye szerint kerül küldöttválasztási területi besorolásra.

A Területi Küldöttválasztó Gyűlések napirendje kizárólagosan és minden küldöttválasztási terület esetében egységesen:

– a Területi Küldöttválasztó Gyűlésnek a levezetésével összefüggő tisztségek (pl. levezető elnök, jegyzőkönyvvezető, jegyzőkönyv hitelesítők és szavazatszámlálók) megválasztása;

– az adott választási területhez tartozó tagok küldötti képviseletét ellátó küldöttek (területi elnök küldött, további küldöttek és pótküldöttek) megválasztása.

 

 

A Területi Küldöttválasztó Gyűlés akkor határozatképes, ha a küldöttválasztási területhez tartozó tagok 50%-a + 1 tag jelen van. Határozatképtelenség miatt megtartásra kerülő megismételt Területi Küldöttválasztási Gyűlés azonos szabályok szerint, de a megjelent tagok számától függetlenül határozatképes. A megismételt Területi Küldöttválasztó Gyűlés minden küldöttválasztási terület esetében egységesen az eredeti Területi Küldöttválasztó Gyűlés kezdőidőpontját követő 1 óra múlva, az eredetivel azonos helyszínen és napirendi pontokkal kerül megtartásra jelen meghívó alapján.

A Területi Küldöttválasztó Gyűlésen az adott küldöttválasztási területhez tartozó és a választásra regisztrált tagok (rendes tagok), valamint az Elnökség által írásban felkért, vagy meghívott (szavazati joggal nem rendelkező) személyek vehetnek részt. A természetes személy tag, illetve a tag képviselője a regisztráció során köteles személyazonosságát és lakcímét hitelt érdemlően (eredeti személyi irataival) igazolni. A tag képviselője ezen túlmenően a képviseleti jogosultságát is köteles hitelt érdemlően igazolni.

Ezen meghívó a VOSZ országos Küldöttválasztására a VOSZ hivatalos honlapján is olvasható, ahol a küldöttválasztással összefüggő egyéb információkról is tájékozódhat.

VOSZ Elnökség

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS