„Legyél te is pénzügyi junior klasszis!” – Véget ért a pénzügyi diákverseny

2022. 04. 28., 15:07

A fővárosi Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola négytagú csapata nyerte a negyedik alkalommal megrendezett Legyél te is pénzügyi junior klasszis! elnevezésű pénzügyi diákversenyt – jelentették be a verseny döntőjét követő eredményhirdetésen.

Második lett a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium Budakesziről érkezett csapata, a harmadik helyen a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumot képviselő diákok végeztek.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára, a rendezvény fővédnöke a verseny döntőjét követően elmondta: ez az esemény abban segít, hogy az iskolában az állampolgári ismeretekbe és más tantárgyakba beépített pénzügyi ismereteket „megmozgassa”. Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy „az ember eligazodjon a pénzügyi világban”.

Az államtitkár az első 6 helyezett csapatnak csapatonként 50 ezer forint értékben műszaki cikkek vásárlására beváltható utalványt adott át.

Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök, a zsűri elnöke elmondta: a döntőbe került csapatok azt bizonyították, hogy ezt a generációt „nem lehet olyan könnyen félrevezetni”. Ők már nem fognak elkövetni olyan hibákat (például rossz hitel felvétele), mint a felmenőik – fogalmazott.

A versenyen első három helyezett csapat diákjai és felkészítő tanáraik egynapos bécsi kiránduláson vehetnek részt az Erste Bank jóvoltából. A Pénziránytű Alapítvány egy-egy hordozható bluetooth hangszórót ajánlott fel a döntő első három helyezett csapatának, akiknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is értékes ajándékokat adott át.

A rendezvényen elhangzott, hogy a Magyar Államkincstár jóvoltából 20 darab 10 ezer forintos ajándékutalványt adnak át a döntőbe jutott csapatok felkészítő pedagógusainak. A Fundamenta Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.

A Legyél te is pénzügyi junior klasszis! című pénzügyi vetélkedőt a Privátbankár.hu Kft. hirdette meg a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával. (MTI)

A helyezettek

1. Audere est Facere – Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Csapattagok: Marczali Barna, Brezóczki Ádám, Oláh-Grosz Benjámin, Benedek Simon

Felkészítő tanár: Varga Péter

2. Euro – Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium

Csapattagok: Matolcsy András, Tibiássy Ágoston Attila, Illés Nándor, Végh Levente

Felkészítő tanár: Balogh Andrea

3. Pukkandúrok – Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

Csapattagok: Medveczki Gábor József, Jusztin Ádám, Kiss Máté Ferenc, Ungureán Zsombor

Felkészítő tanár: Kozma Sándor

4. ÖtszázasVár – Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium

Csapattagok: Ivancsó Rita, Csizmadia László, Novák Csaba, Szuromi Mihály

Felkészítő tanár: Császiné Busa Krisztina

5. NERLovagok – Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

Csapattagok: Márk Levente, Csontos Ádám, Kőhalmi Máté, Nemes Szilárd

Felkészítő tanár: Pataki Ágnes

6. Lámpa – Mátyás Király Gimnázium

Csapattagok: Járdánházy Dominik, Türgyei Gergő, Kolics Mátyás, Ledniczki Petra

Felkészítő tanár: Hosszú Zoltánné

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS