Készüljön fel a 2023. évi EPALE Közösségi Konferenciára!

Készüljön fel a 2023. évi EPALE Közösségi Konferenciára!
2023. 09. 26., 20:26

Az esemény három témát jár körül a Készségek európai évével kapcsolatosan

2023. október 10-én, 11-én és 12-én az EPALE megrendezi éves közösségi konferenciáját. Az esemény élőben követhető az EPALE honlapján és az EPALE közösségi média csatornáin (Facebook, LinkedIn és Twitter).

Az esemény három témát jár körül a Készségek európai évével kapcsolatosan:

1. Megerősítés a megfelelő munkaerőpiaci készségek megszerzéséhez: október 10. 09:30–11:35

2. Elköteleződés a demokratikus élethez szükséges készségek iránt: október 11. 09:15–11:15

3. Bevonás és készségfejlesztés az élethosszig tartó tanulás megvalósításáért: október 12. 09.15–11.15

Ismerje meg a teljes programot és a konferencia előadóit!
Fedezze fel a konferenciához kapcsolódó nemzeti eseményeket!

Regisztráljon a konferencia workshopjaira!

Minden tematikus plenáris ülést egy kihagyhatatlan interaktív workshop követ, korlátozott férőhelyekkel. A részvételhez mindenekelőtt regisztrálnia kell:

Boosting green and digital skills (A zöld és digitális készségek fejlesztése): október 10. 11.45–13:00

Skills for citizenship (Állampolgársági készségek): október 11. 11:45–13:00

Empowering vulnerable groups (Veszélyeztetett csoportok megerősítése): október 12. 11:45–13:00

EPALE angol nyelvű beszélgetés: pénzügyi ismeretek válság idején

Szeptember 27-én, csütörtökön 10 és 16 óra között az EPALE angol nyelvű online beszélgetést szervez, melynek témája a pénzügyi tudatosság válság idején.

Csatlakozzon szakértőinkhez, és merüljön el a pénzügyi politikák világában és azok társadalmi hatásaiban. Délelőtt 10 órakor egy élő közvetítéssel kezdünk, melyben Calvin Lees (L&W Institute) és Gina Ebner (EAEA) cserélnek gondolatokat.

Kapcsolódjon be a beszélgetésbe, már most leírhatja gondolatait a megjegyzések rovatban!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS