Jógyakorlatok a hulladék keletkezésétől a kezeléséig

2023. 10. 18., 19:23

A fenntarthatóság nyomában – jógyakorlatok a hulladék keletkezésétől a kezeléséig címmel tartanak online vállalkozói fórumot október 26-án.

A VOSZ Női Vállalkozói Szekció, a VOSZ Környezetvédelmi Szekció és a SEED Alapítvány közös szervezésében rendeznek fórumot, amelyen a fenntarthatóság és a hulladékkezelés aktuális kérdéseit járják körbe.

Beszélgetőpartnerek:

  • Rideg-Piskóti Marianna, Vállalati fenntarthatósági és CRM menedzser, Trocellen Csoport,
  • Gyulai Krisztina, ügyvezető, Incon-Logistic Kft.,
  • Höflinger Norbert, tulajdonos, stratégiai igazgató, HWD Recycling Kft., a VOSZ Környezetvédelmi és Hulladékfeldolgozó Szekció elnöke.

Főbb kérdések:

  • Hogyan lehet gyártó vállalatok működésében szem előtt tartani a fenntarthatósági célokat?
  • A szállítmányozás területén valóban csökkenthető-e érdemben a környezetterhelés?
  • A keletkezett hulladékok kezelése során milyen környezetkímélő megoldások létezhetnek? Mennyiben előzhető meg a hulladédok keletkezése?
  • Hogyan változott a hulladékkezelés rendszere a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. színre lépésével?

A legfőbb kérdés: KINEK ÉRI MEG? Ki fizeti meg ennek az árát?

Lehetőség van személyes vagy online részvételre.

Időpont: 2023. október 26., csütörtök, 17:30-19:00

A fórumon VOSZ-tagságtól függetlenül bárki részt vehet, a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció és további információ: https://seed.hu/online-vallalkozoi-forum-jelentkezes/

Helyszín: Vállalkozói Központ Közalapítvány, 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 113. vagy ZOOM.

https://seed.hu/szolgaltatasok/online-vallalkozoi-forum/

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS