Jógyakorlatok a hulladék keletkezésétől a kezeléséig

2023. 10. 18., 19:23

A fenntarthatóság nyomában – jógyakorlatok a hulladék keletkezésétől a kezeléséig címmel tartanak online vállalkozói fórumot október 26-án.

A VOSZ Női Vállalkozói Szekció, a VOSZ Környezetvédelmi Szekció és a SEED Alapítvány közös szervezésében rendeznek fórumot, amelyen a fenntarthatóság és a hulladékkezelés aktuális kérdéseit járják körbe.

Beszélgetőpartnerek:

  • Rideg-Piskóti Marianna, Vállalati fenntarthatósági és CRM menedzser, Trocellen Csoport,
  • Gyulai Krisztina, ügyvezető, Incon-Logistic Kft.,
  • Höflinger Norbert, tulajdonos, stratégiai igazgató, HWD Recycling Kft., a VOSZ Környezetvédelmi és Hulladékfeldolgozó Szekció elnöke.

Főbb kérdések:

  • Hogyan lehet gyártó vállalatok működésében szem előtt tartani a fenntarthatósági célokat?
  • A szállítmányozás területén valóban csökkenthető-e érdemben a környezetterhelés?
  • A keletkezett hulladékok kezelése során milyen környezetkímélő megoldások létezhetnek? Mennyiben előzhető meg a hulladédok keletkezése?
  • Hogyan változott a hulladékkezelés rendszere a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. színre lépésével?

A legfőbb kérdés: KINEK ÉRI MEG? Ki fizeti meg ennek az árát?

Lehetőség van személyes vagy online részvételre.

Időpont: 2023. október 26., csütörtök, 17:30-19:00

A fórumon VOSZ-tagságtól függetlenül bárki részt vehet, a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció és további információ: https://seed.hu/online-vallalkozoi-forum-jelentkezes/

Helyszín: Vállalkozói Központ Közalapítvány, 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 113. vagy ZOOM.

https://seed.hu/szolgaltatasok/online-vallalkozoi-forum/

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS