Hogyan tovább a digitális átalakítás útján?

2021. 03. 18., 11:30

A magyarországi gazdaság legtöbb szereplője a felhőtechnológia és az erre épülő digitális megoldások segítségével képes volt alkalmazkodni 2020 megváltozott körülményeihez. De vajon hogyan változtatta ez meg a működési modelljeiket, jövőbeli terveiket és küldetésüket? Mi a következő feladat és kihívás a technológiaváltás terén? Mesterséges intelligencia, gépitanulás, kevert valóság, gyártóipari adatmodellek törik maguknak az utat a hazai gazdaságban. A Microsoft Envision Forum 2021 résztvevői, vállalatvezetők és iparági szakértők osztják meg a tapasztalataikat az új technológiák alkalmazásáról és azok jövőbeli szerepéről a szervezetek életében.

2021. március 24-én és 25-én, kilencedik alkalommal rendezi meg a Microsoft Magyarország az iparági szakértők és vállalatvezetők egyik legnépszerűbb konferenciáját, a Microsoft Envision Forumot.

A konferencia a népszerűségét annak köszönheti, hogy az itt előadó vállalatvezetők és szakértők gyakorlati példákon keresztül mutatják be, hogyan zajlik le egy technológiaváltás, milyen új értéket hoz ez egy szervezet életébe, hogyan befolyásolja a technológia a cégek hosszútávú jövőjét, kilátásait a mai, szokatlanul turbulens piaci környezetben. Olyan háttérinformációk hangzanak el a több szekcióban zajló konferencián, amelyek másoknak is segíthetnek a legcélravezetőbb taktika és stratégia megválasztásában.

Az idei konferencia számot vet a tavaly a teljes magyar gazdaságon végig söprő, rekordgyors digitális átalakulás tanulságaival és felvázolja a jövő tendenciáit. A négy szekciókban zajló konferencia előadói, a kerekasztal-beszélgetések résztvevői többek között a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a kevert valóság, a felhőalapú ipari szoftverek, gyártóipari adatmodellek, adatvezérelt döntéshozatal témaköreit járják körül.

Az ügyfelek még jobb kiszolgálására, az új, adat-vezérelt döntéshozatali mechanizmusokra koncentrál a plenáris fórum, ahol többek között Csányi Péter, az OTP Bank informatikai vezérigazgató-helyettes, Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója, Kapitány István, a Shell alelnöke, Litkai Gergely, a Dumaszínház társulatának tagja és Christopher Mattheisen, a Microsoft ügyvezetője osztja meg gondolatait.

Miben és hogyan tudja segíteni a digitalizáció az egészségügyi ellátást? Elsősorban ezt a kérdést boncolgatják az egészségügyi szekció résztvevői, többek között az orvosi jövőkutató, dr. Meskó Bertalan, a The Medical Futurist Institute igazgatója, dr. Kóka János, a Doktor 24 csoport elnöke, dr. Krasznay Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézetének vezetője, és a mesterséges intelligenciának a COVID elleni harcban betöltött szerepéről előadó Lisziewicz Julianna immunológus.

A gyártás szekcióban is szóba kerül, hogyan alkalmazható az AI a gyógyításban, de a téma elsősorban az lesz, miként teremt értéket a technológia a gyártásban, mire jó a töménytelen adat a felhőben. Ez utóbbiról fog beszélni Majtényi Márta, a Tungsram informatikai vezetője és Szabó Gábor, a Microsoft gyártóipari megoldásokért felelős igazgatója. A Continental ügyvezetője, dr. Keszte Róbert pedig arról, hogyan illeszthetők be az új technológiák a gyártó cégek működésébe. Németh Gábor a világ legnagyobb elektronikai gyártója, a Foxconn divízióvezetője izgalmas, és nagyon aktuális témát választott: a kevert valóság, a HoloLens gyártásban való alkalmazhatóságát.

A bankszektor talán minden más iparágnál gyorsabban reagált a karanténhelyzetre: a digitális átalakulás a teljes banki ökoszisztémában felgyorsult. A fejlődés azonban korántsem állt meg. Ebben a szekcióban, például Fáykiss Péter, az MNB Digitalizációs Igazgatóságának vezetője, és Brett King, a világszerte ismert bestseller író, médiaszemélyiség és jövőkutató azokról az új technológiákról fognak előadni, amelyek ma a pénzügyi szolgáltatások és piac teljes átalakulásához vezetnek.

Az eseményre még lehet regisztrálni: Microsoft Envisio.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 18., 15:05
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a napokban megújította együttműködési szerződését, amelynek célja az erőforrások egyesítése a magyar kis- és középvállalkozások hatékonyabb érdekvédelme, különös tekintettel a stratégiai tervezés és fejlesztések támogatása terén.
2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024. 07. 12., 17:10
Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal (European Enterprise Promotion Awards) ismerték el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vállalkozástámogató alkalmazását. A VOSZPortnak digitális átállás kategóriában ítélték oda a díjat.
2024-07-18 14:23:43
Több mint 40 éve a család valamennyi szőlőültetvényét fenntartható módon, műtrágyáktól és gyomirtó szerektől mentesen kezeli, 2015 óta pedig kizárólag biogazdálkodást folytat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

Több mint 40 éve a család valamennyi szőlőültetvényét fenntartható módon, műtrágyáktól és gyomirtó szerektől mentesen kezeli, 2015 óta pedig kizárólag biogazdálkodást folytat.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS