Hogyan tovább a digitális átalakítás útján?

2021. 03. 18., 11:30

A magyarországi gazdaság legtöbb szereplője a felhőtechnológia és az erre épülő digitális megoldások segítségével képes volt alkalmazkodni 2020 megváltozott körülményeihez. De vajon hogyan változtatta ez meg a működési modelljeiket, jövőbeli terveiket és küldetésüket? Mi a következő feladat és kihívás a technológiaváltás terén? Mesterséges intelligencia, gépitanulás, kevert valóság, gyártóipari adatmodellek törik maguknak az utat a hazai gazdaságban. A Microsoft Envision Forum 2021 résztvevői, vállalatvezetők és iparági szakértők osztják meg a tapasztalataikat az új technológiák alkalmazásáról és azok jövőbeli szerepéről a szervezetek életében.

2021. március 24-én és 25-én, kilencedik alkalommal rendezi meg a Microsoft Magyarország az iparági szakértők és vállalatvezetők egyik legnépszerűbb konferenciáját, a Microsoft Envision Forumot.

A konferencia a népszerűségét annak köszönheti, hogy az itt előadó vállalatvezetők és szakértők gyakorlati példákon keresztül mutatják be, hogyan zajlik le egy technológiaváltás, milyen új értéket hoz ez egy szervezet életébe, hogyan befolyásolja a technológia a cégek hosszútávú jövőjét, kilátásait a mai, szokatlanul turbulens piaci környezetben. Olyan háttérinformációk hangzanak el a több szekcióban zajló konferencián, amelyek másoknak is segíthetnek a legcélravezetőbb taktika és stratégia megválasztásában.

Az idei konferencia számot vet a tavaly a teljes magyar gazdaságon végig söprő, rekordgyors digitális átalakulás tanulságaival és felvázolja a jövő tendenciáit. A négy szekciókban zajló konferencia előadói, a kerekasztal-beszélgetések résztvevői többek között a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a kevert valóság, a felhőalapú ipari szoftverek, gyártóipari adatmodellek, adatvezérelt döntéshozatal témaköreit járják körül.

Az ügyfelek még jobb kiszolgálására, az új, adat-vezérelt döntéshozatali mechanizmusokra koncentrál a plenáris fórum, ahol többek között Csányi Péter, az OTP Bank informatikai vezérigazgató-helyettes, Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója, Kapitány István, a Shell alelnöke, Litkai Gergely, a Dumaszínház társulatának tagja és Christopher Mattheisen, a Microsoft ügyvezetője osztja meg gondolatait.

Miben és hogyan tudja segíteni a digitalizáció az egészségügyi ellátást? Elsősorban ezt a kérdést boncolgatják az egészségügyi szekció résztvevői, többek között az orvosi jövőkutató, dr. Meskó Bertalan, a The Medical Futurist Institute igazgatója, dr. Kóka János, a Doktor 24 csoport elnöke, dr. Krasznay Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézetének vezetője, és a mesterséges intelligenciának a COVID elleni harcban betöltött szerepéről előadó Lisziewicz Julianna immunológus.

A gyártás szekcióban is szóba kerül, hogyan alkalmazható az AI a gyógyításban, de a téma elsősorban az lesz, miként teremt értéket a technológia a gyártásban, mire jó a töménytelen adat a felhőben. Ez utóbbiról fog beszélni Majtényi Márta, a Tungsram informatikai vezetője és Szabó Gábor, a Microsoft gyártóipari megoldásokért felelős igazgatója. A Continental ügyvezetője, dr. Keszte Róbert pedig arról, hogyan illeszthetők be az új technológiák a gyártó cégek működésébe. Németh Gábor a világ legnagyobb elektronikai gyártója, a Foxconn divízióvezetője izgalmas, és nagyon aktuális témát választott: a kevert valóság, a HoloLens gyártásban való alkalmazhatóságát.

A bankszektor talán minden más iparágnál gyorsabban reagált a karanténhelyzetre: a digitális átalakulás a teljes banki ökoszisztémában felgyorsult. A fejlődés azonban korántsem állt meg. Ebben a szekcióban, például Fáykiss Péter, az MNB Digitalizációs Igazgatóságának vezetője, és Brett King, a világszerte ismert bestseller író, médiaszemélyiség és jövőkutató azokról az új technológiákról fognak előadni, amelyek ma a pénzügyi szolgáltatások és piac teljes átalakulásához vezetnek.

Az eseményre még lehet regisztrálni: Microsoft Envisio.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS