Hogyan tovább a digitális átalakítás útján?

2021. 03. 18., 11:30

A magyarországi gazdaság legtöbb szereplője a felhőtechnológia és az erre épülő digitális megoldások segítségével képes volt alkalmazkodni 2020 megváltozott körülményeihez. De vajon hogyan változtatta ez meg a működési modelljeiket, jövőbeli terveiket és küldetésüket? Mi a következő feladat és kihívás a technológiaváltás terén? Mesterséges intelligencia, gépitanulás, kevert valóság, gyártóipari adatmodellek törik maguknak az utat a hazai gazdaságban. A Microsoft Envision Forum 2021 résztvevői, vállalatvezetők és iparági szakértők osztják meg a tapasztalataikat az új technológiák alkalmazásáról és azok jövőbeli szerepéről a szervezetek életében.

2021. március 24-én és 25-én, kilencedik alkalommal rendezi meg a Microsoft Magyarország az iparági szakértők és vállalatvezetők egyik legnépszerűbb konferenciáját, a Microsoft Envision Forumot.

A konferencia a népszerűségét annak köszönheti, hogy az itt előadó vállalatvezetők és szakértők gyakorlati példákon keresztül mutatják be, hogyan zajlik le egy technológiaváltás, milyen új értéket hoz ez egy szervezet életébe, hogyan befolyásolja a technológia a cégek hosszútávú jövőjét, kilátásait a mai, szokatlanul turbulens piaci környezetben. Olyan háttérinformációk hangzanak el a több szekcióban zajló konferencián, amelyek másoknak is segíthetnek a legcélravezetőbb taktika és stratégia megválasztásában.

Az idei konferencia számot vet a tavaly a teljes magyar gazdaságon végig söprő, rekordgyors digitális átalakulás tanulságaival és felvázolja a jövő tendenciáit. A négy szekciókban zajló konferencia előadói, a kerekasztal-beszélgetések résztvevői többek között a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a kevert valóság, a felhőalapú ipari szoftverek, gyártóipari adatmodellek, adatvezérelt döntéshozatal témaköreit járják körül.

Az ügyfelek még jobb kiszolgálására, az új, adat-vezérelt döntéshozatali mechanizmusokra koncentrál a plenáris fórum, ahol többek között Csányi Péter, az OTP Bank informatikai vezérigazgató-helyettes, Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója, Kapitány István, a Shell alelnöke, Litkai Gergely, a Dumaszínház társulatának tagja és Christopher Mattheisen, a Microsoft ügyvezetője osztja meg gondolatait.

Miben és hogyan tudja segíteni a digitalizáció az egészségügyi ellátást? Elsősorban ezt a kérdést boncolgatják az egészségügyi szekció résztvevői, többek között az orvosi jövőkutató, dr. Meskó Bertalan, a The Medical Futurist Institute igazgatója, dr. Kóka János, a Doktor 24 csoport elnöke, dr. Krasznay Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézetének vezetője, és a mesterséges intelligenciának a COVID elleni harcban betöltött szerepéről előadó Lisziewicz Julianna immunológus.

A gyártás szekcióban is szóba kerül, hogyan alkalmazható az AI a gyógyításban, de a téma elsősorban az lesz, miként teremt értéket a technológia a gyártásban, mire jó a töménytelen adat a felhőben. Ez utóbbiról fog beszélni Majtényi Márta, a Tungsram informatikai vezetője és Szabó Gábor, a Microsoft gyártóipari megoldásokért felelős igazgatója. A Continental ügyvezetője, dr. Keszte Róbert pedig arról, hogyan illeszthetők be az új technológiák a gyártó cégek működésébe. Németh Gábor a világ legnagyobb elektronikai gyártója, a Foxconn divízióvezetője izgalmas, és nagyon aktuális témát választott: a kevert valóság, a HoloLens gyártásban való alkalmazhatóságát.

A bankszektor talán minden más iparágnál gyorsabban reagált a karanténhelyzetre: a digitális átalakulás a teljes banki ökoszisztémában felgyorsult. A fejlődés azonban korántsem állt meg. Ebben a szekcióban, például Fáykiss Péter, az MNB Digitalizációs Igazgatóságának vezetője, és Brett King, a világszerte ismert bestseller író, médiaszemélyiség és jövőkutató azokról az új technológiákról fognak előadni, amelyek ma a pénzügyi szolgáltatások és piac teljes átalakulásához vezetnek.

Az eseményre még lehet regisztrálni: Microsoft Envisio.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-11 16:10:00
Míg a „scoring” csak bizonyos feltételek mellett megengedett, a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk huzamos ideig történő tárolása ellentétes az általános adatvédelmi rendelettel– mondta ki ítéleteiben az Európai Unió Bírósága.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS