Egyre több cég jelentkezik az Ybl Szakmai Napra

2019. 03. 08., 17:46

Idén is a hallgatók szervezik meg a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának szakmai napját, és ezúttal is az építőipart bevonva.

A március 26-ra szervezett szakmai nap mára jelentős eseménnyé nőtte ki magát – írja a Magyar Építők.

A hallgatók kötetlen közegben tudnak beszélni az iparággal, ugyanakkor a cégek is lehetőséget nyernek az utánpótlásuk megerősítésére”– foglalta össze az egyik főszervező, Kincses Péter.

Tavaly már a középfokú intézményekből (főleg szakiskolákból) is többen ellátogattak a szakmai napra azért, hogy megismerkedjenek az Ybl kínálta lehetőségekkel.

Az építőipar leginkább meghatározó társaságai közül tavalyelőtt 30, tavaly már 50 vállalat volt jelen a munkahelyeit és gyakornoki pozícióit bemutató standjaival. Idén pedig a létszámuk 60-65 körül alakul majd.

„A megkeresett cégek meglátták benne a lehetőséget, és a visszatérésük, valamint a számuk növekedése azt jelzi, hogy meg is találták azt, amit keresnek a rendezvényen” – közölte a másik főszervező, Fórizs Lajos.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS