Pályázati lehetőségek Közép-Magyarországon

2018. 11. 27., 09:39

A Goodwill Consulting két olyan pályázati lehetőségre hívja fel a figyelmet, amelyekre a Közép-magyarországi régió vállalatai nyújthatják be tenderüket.

VEKOP 5.1.1 „energetika”

Napjainkban egyértelművé vált, hogy a társadalmi felelősségvállalás minden vállalat számára nélkülözhetetlen, a környezettudatos működés pedig elengedhetetlen, ha egy vállalat tartani kívánja versenyképes pozícióját, hiszen a fogyasztók már tudatosan keresik ezzel a jelzővel illetett szervezetek termékeit és szolgáltatásait.

Ezen okokból kifolyólag ajánljuk ezt a pályázatot azoknak a vállalatoknak, amelyek a megújuló energiaforrások révén szeretnék fejleszteni energiatakarékosságukat és hatékonyságukat.

A támogatás kiterjed minden olyan innovációra, amely segít csökkenteni a vállalat számára felmerülő energiaköltségeket, amilyen például a hőtechnikai adottságok javítása, a fűtési-hűtési és a melegvíz szolgáltató rendszerek korszerűsítése, a világító berendezések energiatakarékossá való átalakítása, vagy megújuló energiaforrások bevezetése.

Ezek az újítások vissza nem térítendő, illetve visszatérítendő támogatásokból valósíthatóak meg, mindkét lehetőség összege 1,5 és 50 millió forint között alakul, a hitel költsége pedig évi 2 százalék kamat.

VEKOP 8.3.2 „gyakornok”

2018. december 6. a határideje annak a pályázatnak, amely a Közép-Magyarország régióban segíti a fiatalok elhelyezkedését vállalatoknál. A program célja, hogy csökkentse a szervezet életében felmerülő költségeket, amelyek a gyakornokok alkalmazásával járnak, ezáltal növelje az alkalmazási hajlandóságot.

Az elnyert összegből 9 hónapon keresztül finanszírozhatják a fiatalok bérköltségeit, illetve a mentorok fizetésének egy részét is. A gyakornokok munkájához szükséges tárgyi eszközöket, valamint az infrastrukturális változtatásokat is támogatja a pályázat.

A felmerülő költségek maximum 80 százaléka számolható el pályázati költségként, amely 2,3 és 10 millió forintos intervallumba kalkulálható.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS