Pályázati lehetőségek Közép-Magyarországon

2018. 11. 27., 09:39

A Goodwill Consulting két olyan pályázati lehetőségre hívja fel a figyelmet, amelyekre a Közép-magyarországi régió vállalatai nyújthatják be tenderüket.

VEKOP 5.1.1 „energetika”

Napjainkban egyértelművé vált, hogy a társadalmi felelősségvállalás minden vállalat számára nélkülözhetetlen, a környezettudatos működés pedig elengedhetetlen, ha egy vállalat tartani kívánja versenyképes pozícióját, hiszen a fogyasztók már tudatosan keresik ezzel a jelzővel illetett szervezetek termékeit és szolgáltatásait.

Ezen okokból kifolyólag ajánljuk ezt a pályázatot azoknak a vállalatoknak, amelyek a megújuló energiaforrások révén szeretnék fejleszteni energiatakarékosságukat és hatékonyságukat.

A támogatás kiterjed minden olyan innovációra, amely segít csökkenteni a vállalat számára felmerülő energiaköltségeket, amilyen például a hőtechnikai adottságok javítása, a fűtési-hűtési és a melegvíz szolgáltató rendszerek korszerűsítése, a világító berendezések energiatakarékossá való átalakítása, vagy megújuló energiaforrások bevezetése.

Ezek az újítások vissza nem térítendő, illetve visszatérítendő támogatásokból valósíthatóak meg, mindkét lehetőség összege 1,5 és 50 millió forint között alakul, a hitel költsége pedig évi 2 százalék kamat.

VEKOP 8.3.2 „gyakornok”

2018. december 6. a határideje annak a pályázatnak, amely a Közép-Magyarország régióban segíti a fiatalok elhelyezkedését vállalatoknál. A program célja, hogy csökkentse a szervezet életében felmerülő költségeket, amelyek a gyakornokok alkalmazásával járnak, ezáltal növelje az alkalmazási hajlandóságot.

Az elnyert összegből 9 hónapon keresztül finanszírozhatják a fiatalok bérköltségeit, illetve a mentorok fizetésének egy részét is. A gyakornokok munkájához szükséges tárgyi eszközöket, valamint az infrastrukturális változtatásokat is támogatja a pályázat.

A felmerülő költségek maximum 80 százaléka számolható el pályázati költségként, amely 2,3 és 10 millió forintos intervallumba kalkulálható.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.
2023-06-08 09:41:20
Nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztatják a diákmunkásokat, mert az eltérő formákhoz tartozó különféle adózási kötelezettségek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására. A főbb lehetőségeket járja körül a Moore Hungary elemzése.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS