A BIGcare fiataloknak szóló pályázatában segít a Magyar Telekom

2021. 05. 09., 15:00

Civil szervezetek mindennapi problémáinak megoldásában segítenek innovatív, kreatív fiatalok – ez a BIGcare amely a huszonéves korosztályt vezeti el a társadalmi felelősségvállalás világába, gyakorlati tapasztalatot és sikerélményt biztosítva számukra. A BIGcare az innovációk és az innovatív csapatok versenye, az erejét mégis az együttműködés adja – mostantól a MagentaKraft támogatásával.

A Nők a Tudományban Egyesület magánadományozói bázisának létrehozásában, a Lányok Napja finanszírozási hátterének megteremtésében segítő Kara’s Mission csapat lett a BIGcare, a Budapest Innovation Group projektversenyének abszolút győztese, és egyben a közösségi díj nyertese is.

A MagentaKraft különdíj a Vérlovagok forrásszerzését digitális megoldásokkal támogató Falco csapaté lett. Win-win-win – ez a kissé módosított angol kifejezés adja vissza a legpontosabban a BIGcare lényegét. A program, amelyet az idei évtől a maga eszközeivel a MagentaKraft is erősít, informatikai, kommunikációs vagy marketing kihívásokkal küzdő civil szervezeteket kapcsol össze olyan kreatív fiatalokkal, akik a projektverseny keretein belül vállalkoznak a civilek problémáinak megoldására.

A kezdeményezésen mindenki nyer. A civil szervezetek a szakmai támogatásnak köszönhetően átlendülhetnek az előttük tornyosuló akadályokon, és 100 százalékban a társadalmilag hasznos feladataikra koncentrálhatnak. A fiatalok olyan gyakorlati projekttapasztalatokhoz jutnak a saját szakterületükön, amelyek hozzájárulnak a szakmai fejlődésükhöz, miközben első kézből ismerhetik meg a társadalmi felelősségvállalás felemelő erejét. És nyertessé válik maga a társadalom is, mind a közhasznú munkát végző civilek, mind pedig a felelősen gondolkodó és cselekvő fiatalok révén.

A karitatív, segítő munkát végző civil szervezetek számára mostanában az anyagi források megteremtése az egyik legkeményebb próbatétel. A gyermekvédelmi intézmények szakembereinek és ellátottjainak humán támogatást nyújtó VONESZO Alapítvány az 1 százalékos adófelajánlási kampány kreatív elemeinek létrehozásában kért segítséget annak érdekében, hogy a befolyó pénzt kompetenciafejlesztési, illetve terápiás jellegű programokra fordíthassák.

A nekik segítő CselekSZIK csapat nyerte a forrásmenedzsment kategóriát. A Fortély Sátor Alapítvány a szabadulószobák eszközét használja a diákok tanulási motivációjának és önbizalmának erősítésében – ők az arculatteremtéshez vette igénybe a kreatív fiatalok tudását. Partnerük, az ÁBF csapat az arculat kategória győztese.

A Csörögi Tanoda hátrányos helyzetű, (főleg) roma gyerekeknek nyújt esélyt, hogy a nehéz körülmények közül kitörjenek – most marketingkampányt indítanak, hogy forrást teremtsenek a munkatársi gárdájuk bővítésére. Segítő csapatuk, a Cool LAB nyerte a marketing kategória díját.

A sürgősségi vérszállítást végző Vérlovagok már területekre is kiterjesztenék a szállítási tevékenységüket, hogy segítsenek a korlátozások miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak, illetve otthon maradóknak, a bevételeket „átforgatva” a vérszállításba – ők a szolgáltatásfejlesztésben kaptak digitális segítséget a működéshez szükséges alkalmazást fejlesztő, és végül a MagentaKraft különdíjat (és vele további mentorálási segítséget) elnyerő csapattól.

A BIGcare projektverseny időtartama alatt a versenyzők három hétig a koncepción dolgoztak. Ezt egy egyhetes kampány követte a közösségimédia-platformokon, amivel nem csak a megoldásuknak próbáltak támogatást szervezni a döntőre, de szélesebb körben is felhívták a figyelmet a megoldásra váró civil problémákra.

Az ifjú innovátoroknak szakmai háttértámogatást biztosító és közösséget szervező MagentaKraft számára kézenfekvő döntés volt a BIGcare-be történő bekapcsolódás – az Appy szakmai közösségi tér, a Design Terminál, az EnniAkarok.hu, a Dechatlon és a Red Bull mellé –, hiszen a BIGcare és a MagentaKraft célja és célcsoportja is hasonló. A MagentaKraft ezért különdíjat alapított a versenyben, egy tagot delegált a szakmai zsűribe, és informatikai eszközöket biztosított a nyertes csapat számára, ezzel is növelve a megméretés vonzerejét és nívóját. További segítségként pedig dedikált workshopot is   szervezett a versenyfeladatokhoz kapcsolódó videókészítés témában, hozzájárulva a projektek fejlesztéséhez és a közösségépítéshez.

„A Magyar Telekom számára kiemelten fontos, hogy a MagentaKraft köré szerveződő fiatal újítók társadalmi problémák megoldásához használhassák a kreatív energiáikat. Erre kiváló lehetőséget teremt a BIGcare, ahol úgy tudják fejleszteni a szakmai képességeiket, hogy közben a társadalmi felelősségvállalás gyakorlatával is megismerkednek” – nyilatkozta Szabó Béla Attila, a Magyar Telekom márka- és lakossági kommunikációs igazgatója.

„A BIGcare valódi erejét a kreativitás és az együttműködés adja. Ezért különösen nagy érték számunkra, hogy olyan vállalatok csatlakoznak a programhoz, mint a Telekom, amelyek mind a társadalmi felelősségvállalásban, mind pedig a közösségépítésben példát mutatnak”– mondta a Telekom zsűridelegáltja, Ivády Gábor.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS