25 milliárd forintból gyorsul a vasúti közlekedés Almásfüzitő és Komárom között

2023. 02. 21., 09:13

Hamarosan megjelenik a „Vasúthálózat szűk keresztmetszet kiváltás TEN-T korridoron (Almásfüzitő–Komárom szakasz)” című felhívás.

Az RRF-5.2.1-23 kódszámú, 25,48 milliárd forint keretösszegű felhívás forrása a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (Recovery and Resilience Facility, RRF), az EU válságenyhítő kerete. A felhívás társadalmi egyeztetése február elején zárult le, a felhívástervezet szerint április elején jelenik majd meg.

A kiemelt felhívásra a támogatási kérelmet az Építési és Közlekedési Minisztérium nyújthatja be, a megvalósításra 36 hónap áll rendelkezésre.

A projektnek 160 km/h sebességet és 225 kN tengelyterhelést kell biztosítania a teljes vonalszakaszon, ami magába foglalja külön szintű csomópontok építését/átépítését, Szőnyi ívkorrekcióval és megállóhely átépítésekkel, akadálymentesítésekkel, valamint felsővezeték és energia-ellátási rendszer korszerűsítésével és a biztosítóberendezések emelt sebességűvé tételével. Mindezeken túl ki kell építeni, illetve fejleszteni a hiányzó vagy korszerűtlen utasforgalmi létesítményeket, zajcsökkentési megoldások alkalmazásával. Sok magyarországi vállalkozás már most elkezdheti a felkészülést a közbeszerzésekre.

Magyarország egyik legforgalmasabb főútjával, az 1. sz. főút jelenlegi, szintbeli keresztezésének külön szintűvé történő átépítésével a jelenlegi baleseti kockázati szint egy magasabb vasúti, közúti és gyalogos szolgáltatási színvonal mellett biztosítható a projekt megvalósulása esetén – jelez egy további indokot a felhívástervezet. „A beavatkozás a vasúti pályát keresztező helyváltoztatások baleseti kockázati szintjét az elvárható minimumra csökkenti.”

Forrás: KAVOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS