Karceltávolítás hatékonyan, de mire van szükség hozzá?

Karceltávolítás hatékonyan, de mire van szükség hozzá?
2023. 08. 08., 03:00

Az egyik legkellemetlenebb „elem”, amit egy autó külsején, vagy éppen belsején találhatunk, az a karcolás. Ha felfedezünk egyet, onnantól nincs menekvés, akarva-akaratlanul is látni fogjuk és azon törjük majd magunkat, hogy hogyan lehetne eltávolítani. Szerencsére ma már a megoldás is könnyedén elérhető a karceltávolítók segítségével.

Hogyan történik a karceltávolítás?

Természetesen az első lépés a megfelelő eszközök és kiegészítők beszerzése. A FilterABC Sonax karceltávolító kínálatában minden megtalálható, amire szükségünk lehet a művelet elvégzéséhez. Beszerezhetünk egy komplett készletet is, hogy minél hatékonyabban el tudjuk távolítani az összes karcolást. De mégis mit tartalmaz egy ilyen csomag és hogyan kell használni?

Egy karceltávolító szett segítségével a felső lakkrétegen keletkezett karcolásokat lehet eltávolítani hatékonyan, kézzel. Konkrétan minden kerámia, normál és metál lakkrétegen lehet használni. Az első lépés az, hogy a benedvesített csiszolópapírokkal eltávolítjuk a karcolásokat. A mélyebbeket is könnyedén el lehet tüntetni egy minőségi termék segítségével. Fontos, hogy csak akkor oldható meg, ha a karcolás nem éri el a bázislakkot vagy az alapozást.

Ha ezzel megvagyunk, akkor azzal a tubussal lehet eltávolítani a normál karcolásokat, amelyikben a polírozó is található. Majd jöhet a másik tubus, amivel fényesre lehet polírozni az egész felületet. Ezt követően kész is vagyunk, a karcolások eltüntetése megtörtént és egy újszerű, fényes felületet fogunk kapni. Mi a helyzet műanyag, akril- és plexiüveg esetén? Van olyan karceltávolító, ami erre is megoldást nyújt. A használata hasonló az előzőekben említettekhez.

Kövessük a lépéseket!

Ahhoz, hogy a karcolásokat hatékonyan tudjuk eltüntetni, szükség van a megfelelő eszközökre, kiegészítőkre és a lépések betartására. Ha ezek közül bármelyik hiányzik, vagy nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor semmiképpen se kezdjünk bele, mivel azzal akár sokkal nagyobb kárt is okozhatunk a jármű felületében, amit már jóval drágább lesz kijavítani.

Ilyen lehet például az is, ha túl mély a karcolás, ez esetben mindenképpen forduljunk szakemberhez, nem éri meg kockáztatni és megpróbálni házilag megoldani a problémát.

Fontos a minőség

Ugyanilyen okból fontos az is, hogy milyen karceltávolítót akarunk használni. Ne próbáljuk meg olcsón megúszni a termékek beszerzését. Mindenképpen kerüljük el az olcsó, távolkeleti webáruházakat, mivel az sokkal inkább egy zsákbamacska, mint valódi megoldás. Egy rossz minőségű karceltávolító még nagyobb kárt is okozhat az autó karosszériájában. Ha biztosra akarunk menni, akkor vegyük fel a kapcsolatot egy szakemberrel vagy az autószerelőnkkel, kérjük ki a véleményét, hogy melyik terméket ajánlja és azt hogyan érdemes használni.

Ha odafigyelünk a vásárlás során és megbízható oldalon böngészünk, akkor garantáltan nem fog csalódás érni minket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS