A rendszergazdák is örülhetnek a Windows 10 frissítésének

2019. 05. 24., 15:15

A Windows 10 May 2019 Update nevű kiadás már elérhető a nagyközönség számára.

A Windows 10 Home és Pro változatot használók eldönthetik, hogy telepítik-e az évente kétszer kiadott nagyszabású funkciófrissítéseket – írja a Computerworld.

A Letöltés és telepítés gombra való kattintással kezdeményezhetik a frissítést. Ha nem kattintanak, a telepítés nem történik meg, nem úgy mint korábban, amikor a folyamat automatikusan elindult.

Ezentúl a kereséssel a számítógép bármely helyén felkutathatjuk a fájlokat, nem csak a dedikált mappákban. Viszont ez indexelést igényel, ami lassíthatja a számítógép működését és csökkenti az akkumulátor-üzemidőt.

A profi felhasználók és a rendszergazdák számára lehet érdekes a Windows 10 Pro és Enterprise változatának újdonsága, a Windows Sandbox. Ez lehetővé teszi szoftverek és weboldalak tesztelését saját konténerben. Ha azok rendellenesen viselkednek, nem veszélyeztetik az operációs rendszer működését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS