Uniós szinten is csökkent az ipari termelés volumene márciusban

2023. 05. 15., 11:15

A januári 0,8 százalékos és a februári 2,1 százalékos növekedés urán márciusban éves összevetésben 1,3 százalékkal csökkent az ipari termelés volumene az Európai Unióban.

Az Eurostat adatai szerint az energiatermelés volumene 9,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, a további feldolgozásra szánt („köztes”) termékek gyártása 5,6 százalékkal, a tartós fogyasztási cikkeké 3,1 százalékkal csökkent; a beruházási javak kategóriájában 0,4 százalékos, a nem tartós fogyasztási cikkek körében 7,1 százalékos volt az éves növekedés.

Éves szinten Írországban csökkent a legnagyobb mértékben az ipari termelés márciusban (mínusz 26,1 százalék), Litvániában 16,6, Észtországban 12,6 százalékos volt a visszaesés. Alegerősebb márciusi adat a máltai (12,5 százalékos növekedés), majd a 8,9 százalékos dán és az 5,6 százalékos spanyol mutató következik.

Magyarországon a KSH 4,0 százalékos éves szintű visszaesésről számolt be, az Eurostat módszertana szerint „mindössze” 3,9 százalékos volt a mínusz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS