Uniós dobogósok a decemberi magyar ipari adatok

2023. 02. 15., 18:12

Az előző hónaphoz képest és éves összevetésben egyaránt 0,4 százalékkal csökkent az ipari termelés volumene 2022 decemberében az Európai Unióban.

A magyarországi adatok mindkét „kategóriában” az uniós élmezőnyben szerepelnek.

Hó/hó alapon az Eurostatot tájékoztató tagállamok közül a legerőteljesebb növekedésről Dánia (13,5 százalék), Portugália (4,1 százalék) és Magyarország (3,8 százalék) számolt be. Írországban regisztrálták a legnagyobb mértékű visszaesést (mínusz 8,5 százalék); Luxemburgban 5,2, Litvániában 4,0 százalékkal csökkent a termelés volumene novemberhez képest.

Az éves szintű növekedések „versenyében” is a dán ipari adat az „Európa-bajnok” (26,1 százalék), majd Málta (17,1 százalék) és – holtversenyben – Lengyelország és Magyarország (mindkettő 5,8 százalék) követezik. A 2021. decemberi szinthez képest a legnagyobb, 13,1 százalékos visszaesést Szlovákiában mérték, Észtországban 11,5 százalékkal, Luxemburgban 8,4 százalékkal csökkent a kibocsátás volumene.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS