Uniós átlagban 6,6 százalékkal csökkentek, Magyarországon 18,8 százalékkal emelkedtek az ipari árak júliusban

2023. 09. 05., 18:09

2023 júliusában az ipari termelői árak átlagosan 0,6 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz viszonyítva és 6,6 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel korábban – tájékoztatott az Eurostat.

Az energiaszektor termelői árai uniós átlagban 21,5 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint 2022 júliusában, és csökkentek a továbbfelhasználásra szánt termékek árai is (átlagosan 3,9 százalékkal). A gépek és berendezések termelői árszintje ugyanakkor 4,5 százalékkal emelkedett, de drágultak a tartós és a nem tartós fogyasztási javak is (4,6, illetve 7,6 százalékkal).

Írországban júliusban 39,5 százalékkal volt alacsonyabb az átlagos belföldi termelői árszint, mint egy évvel korábban, Bulgária 18,1, Olaszország 13,8 százalékos átlagos éves árcsökkenéssel „dobogós”. A legnagyobb áremelkedést júliusban is Magyarországon mérték (18,8 százalék), majd Szlovákia (17,8 százalék) és Szlovénia (6,8 százalék) következik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-26 18:26:00
„Növekszik a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont öregszik is a társadalom. Nőtt a foglalkoztatottság, a modern technológiák miatt átrendeződik a munkaerőpiac, fejlődik és egyben változik Magyarország.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS