„Spórolósan” kezdte a nyarat az Európai Unió

2022. 08. 03., 15:19

Éves összevetésben és az előző hónaphoz képest is csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene júniusban az Európai Unióban.

Az Eurostat becslése szerint az EU-beli kiskereskedelmi forgalom volumene 2022 júniusában 1,3 százalékkal maradt a májusitól és 2,8 százalékkal a 2021. júniusitól.

A nem élelmiszer-termékek forgalma 3,9 százalékkal csökkent éves összevetésben a nyár első hónapjában, az „élelmiszer, ital, dohány” termékkörben 2,3 százalékos volt a visszaesés, míg az üzemanyag-forgalom 2,7 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Az Eurostatot tájékoztató tagállamok közül a legnagyobb mértékű, 9,5 százalékos éves forgalomcsökkenést Dániában regisztrálták, Németországban és Írországban egyaránt 8,8 százalékos volt a visszaesés. Szlovéniában ugyanakkor 22,1 százalékos forgalomnövekedésnek örvendhettek a kereskedők, de Lengyelországban (9,3 százalék) és Cipruson (8,4 százalék) sem volt ok a panaszra. (A képet árnyalja, hogy az előző hónaphoz képest mindhárom „dobogós” tagállamban csökkent a forgalom.)

Magyarországon az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal csökkent, éves összevetésben 4,5 százalékkal nőtt a forgalom.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS