60 üzleti tanácsadó jelentkezését várja az Európai Bizottság

2023. 03. 08., 21:25

Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé legfeljebb 60 pozíció betöltésére a Global Gateway üzleti tanácsadó csoportjában.

A csoportba európai vállalatok és vállalkozói szövetségek vezérigazgatóit és magas rangú vezetőit várják, akik a Bizottság elnökével és a biztosi testület érintett tagjaival tárgyalnak majd a Global Gateway beindításáról. A csoport feladata az lesz, hogy – a Global Gateway stratégia és annak végrehajtása részeként – előmozdítsa az Európai Bizottság és az európai magánszektor közötti strukturált együttműködés megerősítését. A pályázatokat 2023. április 20-ig lehet benyújtani – olvasható az Európai Bizottság közleményében.

„A Global Gateway-nek köszönhetően az EU intelligens, tiszta és fenntartható kapcsolatokba eszközöl beruházásokat a kereskedelem ösztönzése, az értékláncok megerősítése és a gazdasági lehetőségek kiterjesztése érdekében. Ez az EU és partnerei számára egyaránt előnyös. A zöld és digitális kettős átállás, valamint a globális helyreállítás gyors megvalósításához mind állami, mind magánberuházásokra szükség van. A Global Gateway üzleti tanácsadó csoportja a szorosabb együttműködésben segít majd, melynek révén teljes mértékben kihasználhatjuk a csoport szakértelmét, és transzformatív hatásokat válthatunk ki partnereinknél”– mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

A pályázatokat 2023. április 20-án közép-európai idő szerint 14:00 óráig lehet benyújtani az alábbi e-mailcímen: 
EC-GGBAG@ec.europa.eu

A pályázati felhívás, a pontos feladatkör és további információ itt találhatók.

A tagok pályázat útján jelentkezhetnek a pozícióra, a Bizottság ugyanakkor bizonyos nemzetközi szervezeteket és hálózatokat, valamint európai finanszírozási intézményeket közvetlenül is meghívhat, hogy megfigyelőként vegyenek részt a csoport munkájában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.