60 üzleti tanácsadó jelentkezését várja az Európai Bizottság

2023. 03. 08., 21:25

Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé legfeljebb 60 pozíció betöltésére a Global Gateway üzleti tanácsadó csoportjában.

A csoportba európai vállalatok és vállalkozói szövetségek vezérigazgatóit és magas rangú vezetőit várják, akik a Bizottság elnökével és a biztosi testület érintett tagjaival tárgyalnak majd a Global Gateway beindításáról. A csoport feladata az lesz, hogy – a Global Gateway stratégia és annak végrehajtása részeként – előmozdítsa az Európai Bizottság és az európai magánszektor közötti strukturált együttműködés megerősítését. A pályázatokat 2023. április 20-ig lehet benyújtani – olvasható az Európai Bizottság közleményében.

„A Global Gateway-nek köszönhetően az EU intelligens, tiszta és fenntartható kapcsolatokba eszközöl beruházásokat a kereskedelem ösztönzése, az értékláncok megerősítése és a gazdasági lehetőségek kiterjesztése érdekében. Ez az EU és partnerei számára egyaránt előnyös. A zöld és digitális kettős átállás, valamint a globális helyreállítás gyors megvalósításához mind állami, mind magánberuházásokra szükség van. A Global Gateway üzleti tanácsadó csoportja a szorosabb együttműködésben segít majd, melynek révén teljes mértékben kihasználhatjuk a csoport szakértelmét, és transzformatív hatásokat válthatunk ki partnereinknél”– mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

A pályázatokat 2023. április 20-án közép-európai idő szerint 14:00 óráig lehet benyújtani az alábbi e-mailcímen: 
EC-GGBAG@ec.europa.eu

A pályázati felhívás, a pontos feladatkör és további információ itt találhatók.

A tagok pályázat útján jelentkezhetnek a pozícióra, a Bizottság ugyanakkor bizonyos nemzetközi szervezeteket és hálózatokat, valamint európai finanszírozási intézményeket közvetlenül is meghívhat, hogy megfigyelőként vegyenek részt a csoport munkájában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-01 19:41:00
Megalakult a GINOP Plusz Monitoring Bizottság, ami a soron következő fontos lépés a 2021–2027 közötti uniós költségvetési időszak gazdaságfejlesztési operatív programjának végrehajtásában – tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.
2023-06-01 18:41:00
Az Atkins és a COVVI, egy leedsi székhelyű kézprotézis-fejlesztő olyan robotikai megoldást fejleszt, ami közel ugyanolyan kézügyességgel bír, mint az ember. A cél az, hogy erősen sugárzó környezetekben vegyék hasznát, távvezérlésű manipuláló eszközként.
2023-06-01 17:41:50
A családi cégek több mint fele súlyosabban éli meg a jelenlegi gazdasági helyzetet, mint a koronavírusjárványt. A teljes nagyvállalati szektorban még borúsabb a hangulat, itt a cégek majdnem kétharmada vélekedik így – derült ki a K&H családi vállalatok kutatásából.
2023-06-01 14:41:18
Az építőipari beruházásokra vonatkozó közbeszerzések közel 50 százalékát energetikai felújításokra írják ki, amelynek célja az épületek rezsijének csökkentése. A közel 9500 hazai közoktatási intézmény szinte mindegyikében szükség lenne ilyen irányú fejlesztésre – derül ki a BUILD IT Mérnökiroda összefoglalójából.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS