Szarvasmarha-tenyésztés

Itt találod az összes cikket a „szarvasmarha-tenyésztés” témában!

11 milliárdos segítség a szarvasmarha ágazatnak

11 milliárdos segítség a szarvasmarha ágazatnak

Sikerrel zárult a tejelő szarvasmarha ágazat állatjóléti támogatásának meghosszabbítása.
2021. 06. 04., 10:00
Süle Katalin: Egy napba 25 óra is belefér

Bár a világ egyre inkább digitalizálódik, sokakban tudatosult: a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a vidék a jövőben még kiemeltebb szerepet kell kapjon – mondta az Üzletemnek Süle Katalin a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara általános agrárgazdasági ügyekért felelős alelnöke, elismert húshasznúmarha-tenyésztő.

2020. 08. 17., 13:00
A szarvasmarhák sántaságát szűrnék ki a CowBaj fejlesztésével

Számtalan olyan fiatal is kedvet érzett ahhoz, hogy innovatív elképzelésével megoldást találjon a hazai mezőgazdaság kihívásaira, aki nem agrár szakirányon folytatja tanulmányait. A NAK TechLab Egyetemi Ötletversenye azt is megmutatta: izgalmasan alakulhat az ágazat jövője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS