Kalkulátor

Itt találod az összes cikket a „kalkulátor” témában!

Elérhető a 2023-as kiva-kalkulátor

Elérhető a 2023-as kiva-kalkulátor

A Pénzügyminisztérium kiva-kalkulátora segít a legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában.
2021. 03. 01., 10:00
Nyugdíj számokban – Kalkulátor segít a tervezésben

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az elöregedő társadalom miatt idővel mindenkinek kevesebb állami nyugdíj jut csak. Ezért nagyon fontos, hogy más forrásból is pénzhez juthassunk idős korunkban – nem mindegy azonban, hogy mennyihez és mekkora ráfordítással.

2019. 09. 26., 17:45
Válasszon új adózási formát az eva helyett! – Itt a segítség

2020. január 1-jével megszűnik az egyszerűsített vállalkozási adó, vagyis eva adózási forma. A pénzügyminisztérium tájékoztatójának a célja olyan alternatívák felvázolása, döntési pontok megjelenítése, amely segítséget nyújt az eva adóalanyoknak abban, hogy a hagyományos adózási formák, vagy az elmúlt években bevezetett újabb, kisvállalkozásokra és önfoglalkoztatókra szabott, kedvező adózási formák közül melyiket érdemes jövőre választaniuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS