Megvásárolta a Diófa Alapkezelőt az Indotek Group

2020. 01. 08., 10:30

Megállapodást kötött a Diófa Alapkezelő Zrt. többségi tulajdonának megvásárlásáról az Indotek Group. Magyarország egyik vezető befektetéskezelő és ingatlanfejlesztő társaságaként az Indotek Group célja, hogy – hosszú távon gondolkodó szakmai befektetőként – biztosítsa a jövőben azt a tulajdonosi hátteret, amelyre támaszkodva a Diófa Alapkezelő tovább tudja erősíteni piaci pozícióit, fejleszteni szolgáltatásportfólióját, mind a vagyonkezelés, mind a befektetési termékek piacán.

Az Indotek Group kizárólagos érdekeltségébe tartozó Tarragona Holding Zrt. vásárolta meg a Diófa Alapkezelő Zrt. 89,86 százalékos tulajdonrészét, amely a szavazati jogok 98,89 százalékát biztosítja az új tulajdonos számára.

Az Indotek Group által létrehozott projektcég, valamint az eddigi többségi tulajdonos MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. között 2019. december 30-án született meg a megállapodás a tranzakcióról. Az Indotek képviselői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Diófa Alapkezelő többi kisebbségi tulajdonosával is tulajdonrészük megvásárlásáról. A teljes tranzakció várhatóan márciusban fog zárulni.

A Diófa Alapkezelő eladása része a Takarék Csoport megújulásának. Ugyanakkor a Takarékbank Zrt. a továbbiakban is forgalmazza és kezeli a Diófa Alapkezelő befektetési jegyeit, továbbá biztosítja a teljes banki hátteret a Diófa Alapkezelőnek és ügyfeleinek.

Ennek megfelelően a Diófa Alapkezelő Zrt. ügyfelei számára a tulajdonosváltás közvetlenül nem lesz érzékelhető. Az Alapkezelő az eddig megszokott módon végzi tovább tevékenységét és kínálja szolgáltatásait intézményi és lakossági ügyfelei részére egyaránt. Így a Diófa Alapkezelő befektetési jegyeit továbbra is az ország legnagyobb hálózatát működtető Takarékbank fiókjaiban fogják forgalmazni.

A lakossági ügyfelek a továbbiakban is a megszokott módon, ugyanazokban a bankfiókokban, ugyanazokkal az ügyintézőkkel intézhetik befektetési ügyeiket. Az új tulajdonosnak köszönhetően pedig megnyílik a lehetőség arra, hogy a jövőben más pénzügyi szolgáltatók, bankok is forgalmazhassák a Diófa termékeit, amelyek így az eddiginél szélesebb kör számára is elérhetővé válnak.

A december 30-án aláírt megállapodás révén az Indotek Group a hazai vagyonkezelői szektor egyik legdinamikusabban fejlődő alapkezelőjében szerzett meghatározó tulajdonrészt, hiszen a Diófa Alapkezelő több mint 340 milliárd forintos vagyont kezel intézményi és lakossági ügyfelei számára. A Diófa Alapkezelő által kezelt ingatlanportfólióba olyan exkluzív „A” kategóriás irodaházak tartoznak, mint az Alkotás Point, a Green House, a V17, vagy az Infopark A, E és G épülete.

„Az akvizíció mindkét fél számára kölcsönösen új fejlődési lehetőségeket kínál. Hosszú távon gondolkodó szakmai befektetőként a célunk az, hogy a Diófa Alapkezelő és az Indotek Group egymástól függetlenül, de egymás tevékenységét támogatva folytassa munkáját az üzleti eredményesség további javítása mellett. Amellett, hogy az Indotek cégcsoport befektetéseket fog végrehajtani a Diófa alapjaiban, személyesen is be fogok fektetni ezekbe az alapokba, ami jelzi, hogy bízunk a befektetésben – fogalmazott Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója és többségi tulajdonosa.

Az Indotek Group kész a Diófa Alapkezelő részére bocsátani a magyarországi és régiós ingatlanpiacon szerzett több mint két évtizedes szakmai tudását és tapasztalatát. Egyúttal átlátható, a szakmai és a pénzügyi szempontokat szem előtt tartó működést céloz oly módon, hogy a Diófa Alapkezelő az új tulajdonostól, illetve annak sikeresen működő befektetési alapkezelőjétől, az Indotek Investments Alapkezelő Zrt.-től elkülönülten végezze üzleti tevékenységét.

„Szakmai befektetőként támogatni kívánjuk a Diófa Alapkezelőt szolgáltatásportfóliója fejlesztésében is, annak érdekében, hogy az eddiginél is vonzóbb befektetési lehetőségeket és hozamokat kínáljon ügyfeleinek. Számos, jó hozammal vagy felértékelődési potenciállal rendelkező célpontot látunk a piacon, a jövőben pedig cél, hogy a Diófa Alapkezelő – intézményi és külföldi tőkepartnerei mellett – a kisbefektetőit is bevonja ezeknek a lehetőségeknek a kiaknázásába. Így például már szóba került olyan új alapok indítása, ahol fix díj helyett sikerdíjas konstrukcióban is tud majd hozamot realizálni az alapkezelő a befektetőkkel közösen. Versenyképes alternatívát kívánunk biztosítani mind a kis-, mind az intézményi befektetőknek, hogy az ingatlanpiacon az eddigieknél magasabb hozamú, kézzelfogható befektetéseket eszközölhessenek a Diófa alapjain keresztül” – fejtette ki Jellinek Dániel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS