Megvásárolta a Diófa Alapkezelőt az Indotek Group

2020. 01. 08., 10:30

Megállapodást kötött a Diófa Alapkezelő Zrt. többségi tulajdonának megvásárlásáról az Indotek Group. Magyarország egyik vezető befektetéskezelő és ingatlanfejlesztő társaságaként az Indotek Group célja, hogy – hosszú távon gondolkodó szakmai befektetőként – biztosítsa a jövőben azt a tulajdonosi hátteret, amelyre támaszkodva a Diófa Alapkezelő tovább tudja erősíteni piaci pozícióit, fejleszteni szolgáltatásportfólióját, mind a vagyonkezelés, mind a befektetési termékek piacán.

Az Indotek Group kizárólagos érdekeltségébe tartozó Tarragona Holding Zrt. vásárolta meg a Diófa Alapkezelő Zrt. 89,86 százalékos tulajdonrészét, amely a szavazati jogok 98,89 százalékát biztosítja az új tulajdonos számára.

Az Indotek Group által létrehozott projektcég, valamint az eddigi többségi tulajdonos MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. között 2019. december 30-án született meg a megállapodás a tranzakcióról. Az Indotek képviselői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Diófa Alapkezelő többi kisebbségi tulajdonosával is tulajdonrészük megvásárlásáról. A teljes tranzakció várhatóan márciusban fog zárulni.

A Diófa Alapkezelő eladása része a Takarék Csoport megújulásának. Ugyanakkor a Takarékbank Zrt. a továbbiakban is forgalmazza és kezeli a Diófa Alapkezelő befektetési jegyeit, továbbá biztosítja a teljes banki hátteret a Diófa Alapkezelőnek és ügyfeleinek.

Ennek megfelelően a Diófa Alapkezelő Zrt. ügyfelei számára a tulajdonosváltás közvetlenül nem lesz érzékelhető. Az Alapkezelő az eddig megszokott módon végzi tovább tevékenységét és kínálja szolgáltatásait intézményi és lakossági ügyfelei részére egyaránt. Így a Diófa Alapkezelő befektetési jegyeit továbbra is az ország legnagyobb hálózatát működtető Takarékbank fiókjaiban fogják forgalmazni.

A lakossági ügyfelek a továbbiakban is a megszokott módon, ugyanazokban a bankfiókokban, ugyanazokkal az ügyintézőkkel intézhetik befektetési ügyeiket. Az új tulajdonosnak köszönhetően pedig megnyílik a lehetőség arra, hogy a jövőben más pénzügyi szolgáltatók, bankok is forgalmazhassák a Diófa termékeit, amelyek így az eddiginél szélesebb kör számára is elérhetővé válnak.

A december 30-án aláírt megállapodás révén az Indotek Group a hazai vagyonkezelői szektor egyik legdinamikusabban fejlődő alapkezelőjében szerzett meghatározó tulajdonrészt, hiszen a Diófa Alapkezelő több mint 340 milliárd forintos vagyont kezel intézményi és lakossági ügyfelei számára. A Diófa Alapkezelő által kezelt ingatlanportfólióba olyan exkluzív „A” kategóriás irodaházak tartoznak, mint az Alkotás Point, a Green House, a V17, vagy az Infopark A, E és G épülete.

„Az akvizíció mindkét fél számára kölcsönösen új fejlődési lehetőségeket kínál. Hosszú távon gondolkodó szakmai befektetőként a célunk az, hogy a Diófa Alapkezelő és az Indotek Group egymástól függetlenül, de egymás tevékenységét támogatva folytassa munkáját az üzleti eredményesség további javítása mellett. Amellett, hogy az Indotek cégcsoport befektetéseket fog végrehajtani a Diófa alapjaiban, személyesen is be fogok fektetni ezekbe az alapokba, ami jelzi, hogy bízunk a befektetésben – fogalmazott Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója és többségi tulajdonosa.

Az Indotek Group kész a Diófa Alapkezelő részére bocsátani a magyarországi és régiós ingatlanpiacon szerzett több mint két évtizedes szakmai tudását és tapasztalatát. Egyúttal átlátható, a szakmai és a pénzügyi szempontokat szem előtt tartó működést céloz oly módon, hogy a Diófa Alapkezelő az új tulajdonostól, illetve annak sikeresen működő befektetési alapkezelőjétől, az Indotek Investments Alapkezelő Zrt.-től elkülönülten végezze üzleti tevékenységét.

„Szakmai befektetőként támogatni kívánjuk a Diófa Alapkezelőt szolgáltatásportfóliója fejlesztésében is, annak érdekében, hogy az eddiginél is vonzóbb befektetési lehetőségeket és hozamokat kínáljon ügyfeleinek. Számos, jó hozammal vagy felértékelődési potenciállal rendelkező célpontot látunk a piacon, a jövőben pedig cél, hogy a Diófa Alapkezelő – intézményi és külföldi tőkepartnerei mellett – a kisbefektetőit is bevonja ezeknek a lehetőségeknek a kiaknázásába. Így például már szóba került olyan új alapok indítása, ahol fix díj helyett sikerdíjas konstrukcióban is tud majd hozamot realizálni az alapkezelő a befektetőkkel közösen. Versenyképes alternatívát kívánunk biztosítani mind a kis-, mind az intézményi befektetőknek, hogy az ingatlanpiacon az eddigieknél magasabb hozamú, kézzelfogható befektetéseket eszközölhessenek a Diófa alapjain keresztül” – fejtette ki Jellinek Dániel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-30 10:11:00
Továbbra is a széles szakadék a lakáspiacon a kínálat és a kereslet között, és ez egyre inkább tetten érhető a használt lakások átlagos négyzetméterárának alakulásában; januárhoz képest már több helyen árcsökkenés látható – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS