Megjelentek a vevők az ingatlanpiacon – Itt a fordulat?

2020. 04. 21., 12:15

A Duna House adatai alapján fokozódó vevői érdeklődés mutatható ki az ingatlanpiac elmúlt két hetének aktivitási mutatói alapján, amely mellé egyelőre stagnáló adásvételi szám párosul. A szakemberek a piac fokozatos élénkülését és az enyhülő társadalmi korlátozások miatt tovább emelkedő keresletet várnak a következő időszakban.

Az országos ingatlanközvetítő hálózat által regisztrált érdeklődő vevők száma 4 heti bezuhanás után újra emelkedő fázisba kezdett és az előző héthez képest több mint 50 százalékos emelkedést mutat. A vevői érdeklődés így már csak 26 százalékos elmaradásban van a tavalyi ugyanezen időszakának aktivitásához képest, szemben az elmúlt hetekben tapasztalt 70 százalékos zuhanáshoz képest.

A regisztrált vevők mellett az ingatlanmegtekintések száma is hasonló emelkedő tendenciát mutat, igaz itt még a kijárási korlátozások nehezítik a vevők dolgát. Az előző héthez mért 50 százalékos növekedés mellett, a tavalyi adatokhoz képest itt még továbbra is jelentős az elmaradás, hiszen tavaly egy hét alatt több mint kétszer ennyi ingatlant néztek meg az érdeklődők.

„Értékesítőink gyorsan reagáltak a kialakult helyzetre és az elmúlt hetekben online, videós lakásmutatásokkal szolgálták ki az ügyfelek igényeit, azonban egyértelműen érződik, hogy a piac teljes helyreállásához a személyes megtekintés teljes körű engedélyezésére lenne szükség.” – nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője. – „A növekvő keresleti oldal a vevők helyzethez való alkalmazkodását és a továbbra is fennálló ingatlanpiaci szükségletet mutatja, valamint már megjelentek az alkalmi vételeket kereső befektetők is. Adásvételek tekintetében egyelőre a csökkenés megállását és egy stagnáló időszakot mutatnak az adataink, amely várhatóan a kereslet élénkülése miatt kezd majd visszazárni a következő hetekben.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS