Schiller autókkal bővíti járműflottáját a DoDo

Schiller autókkal bővíti járműflottáját a DoDo
2021. 07. 21., 20:30

A mesterséges intelligencia alapú kiszállítási megoldásokat kínáló DoDo húsz járművel bővíti autóflottáját a Schiller Flotta révén. A beruházást a cseh startuphoz érkező új megbízások tették szükségessé. Az első tíz, Fiat Doblo Cargo típusú gépkocsit július 16-án vette át a társaság 36 hónapos tartós bérlet konstrukcióban, a további tíz, Fiat Panda Van pedig várhatóan szeptember elején érkezik a DoDo-hoz. A beruházás összege több mint kilencvenhat millió forint értékű.

A szállítási feladatok teljesítését adatvezérelt megoldások révén optimalizáló DoDo immár több mint egy éve van jelen a magyarországi piacon. Az elmúlt 14 hónapban a cseh startup számos új vállalati megbízást kapott, így időszerűvé vált szállítókapacitásainak bővítése.

A társaság a last mile, vagyis utolsó két kilométeres alapelv érvényesítésével hangolja össze az egymáshoz közel eső címekre irányuló kiszállításokat. Ennek megfelelően a házhoz szállítással járó környezetterhelés csökkentése és a költségek racionalizálása érdekében a futárok minden esetben az útvonal, illetve a szállítmány szempontjából legoptimálisabb járműtípust használják. Ezt szem előtt tartva a flottájuk bővítésekor is eltérő célokra, különböző szállítási megbízások teljesítésére alkalmas gépkocsikat választottak.

Kisebb méretű tárgyak kézbesítésére szolgál a Fiat Panda Van, amely egyköbméteres, tágas és alakítható raktérrel rendelkezik, teherbírása pedig eléri az ötszáz kilogrammot. A modell ötajtós, így a rakományt három irányból is lehet mozgatni. Új hibrid motorja a korábbi modellekhez képest húsz százalékkal alacsonyabb széndioxid-kibocsátást tesz lehetővé.

Ez a robbanásszerű növekedésnek indult e-kereskedelem és szállítási szolgáltatások piacán komoly előnyt jelent, mivel a sűrűn lakott, belvárosi területeken különösen fontos a környezetterhelés minimalizálása. A DoDo-t fenntarthatósági alapelveinek érvényesítésében az adatvezérelt logisztikai megoldások és a képzett futárok mellett immár az új, kisebb ökolábnyommal rendelkező járművek használatba vétele is segíti.

A DoDo flottájába most érkezett másik járműtípus, a Fiat Doblo Cargo akár egytonnás rakomány szállítására is képes. Innovatív, többlengőkaros hátsó kerékfelfüggesztése segíti a vezetőt a jármű biztonságos irányításában. Korszerű motorja révén fogyasztása alacsony, ez a logisztikai költségek csökkentéséhez is hozzájárul.

„Korábban már volt alkalmunk együttműködni a Schiller Flotta és Autópark Kezelő Kft.-vel. rövid és közepes távú bérlések keretében. Partneri kapcsolatunk eddigi eredményei révén kedvező üzemeltetési feltételekben tudtunk megállapodni, így a flottabővítés során is mellettük tettük le voksunkat. A kiválasztott gépjárművek illeszkednek a DoDo környezetvédelmi törekvéseihez, és bővülő partnerhálózatunk kiszolgálásához is hozzájárulnak” – mondta Sáfár Károly, a DoDo Country Managere.

(Az Üzletem.hu Sáfár Károllyal korábban készített interjúját IDE KATTINTVA olvashatja.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 12:23
A KAVOSZ Zrt. közzétette, hogy az új Széchenyi MAX hitelek közül melyeket lehet már igényelni, és melyik bankok forgalmazzák azokat. Ezzel kezdetét veheti a kisvállalkozások rohama a szuperkedvezményes hitelekért.
2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-09 16:23:00
A Magyar Turisztikai Ügynökség MAGÁNSZÁLLÁSHELY KISOKOS címmel kiadványt állított össze, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson új magánszálláshely létesítéséhez. A füzet a kezdeti lépések bemutatása mellett a teljes körű tájékozódásban és a körültekintő döntéshozatalban is támogatja az új és leendő magánszálláshely-szolgáltatókat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS