Schiller autókkal bővíti járműflottáját a DoDo

Schiller autókkal bővíti járműflottáját a DoDo
2021. 07. 21., 20:30

A mesterséges intelligencia alapú kiszállítási megoldásokat kínáló DoDo húsz járművel bővíti autóflottáját a Schiller Flotta révén. A beruházást a cseh startuphoz érkező új megbízások tették szükségessé. Az első tíz, Fiat Doblo Cargo típusú gépkocsit július 16-án vette át a társaság 36 hónapos tartós bérlet konstrukcióban, a további tíz, Fiat Panda Van pedig várhatóan szeptember elején érkezik a DoDo-hoz. A beruházás összege több mint kilencvenhat millió forint értékű.

A szállítási feladatok teljesítését adatvezérelt megoldások révén optimalizáló DoDo immár több mint egy éve van jelen a magyarországi piacon. Az elmúlt 14 hónapban a cseh startup számos új vállalati megbízást kapott, így időszerűvé vált szállítókapacitásainak bővítése.

A társaság a last mile, vagyis utolsó két kilométeres alapelv érvényesítésével hangolja össze az egymáshoz közel eső címekre irányuló kiszállításokat. Ennek megfelelően a házhoz szállítással járó környezetterhelés csökkentése és a költségek racionalizálása érdekében a futárok minden esetben az útvonal, illetve a szállítmány szempontjából legoptimálisabb járműtípust használják. Ezt szem előtt tartva a flottájuk bővítésekor is eltérő célokra, különböző szállítási megbízások teljesítésére alkalmas gépkocsikat választottak.

Kisebb méretű tárgyak kézbesítésére szolgál a Fiat Panda Van, amely egyköbméteres, tágas és alakítható raktérrel rendelkezik, teherbírása pedig eléri az ötszáz kilogrammot. A modell ötajtós, így a rakományt három irányból is lehet mozgatni. Új hibrid motorja a korábbi modellekhez képest húsz százalékkal alacsonyabb széndioxid-kibocsátást tesz lehetővé.

Ez a robbanásszerű növekedésnek indult e-kereskedelem és szállítási szolgáltatások piacán komoly előnyt jelent, mivel a sűrűn lakott, belvárosi területeken különösen fontos a környezetterhelés minimalizálása. A DoDo-t fenntarthatósági alapelveinek érvényesítésében az adatvezérelt logisztikai megoldások és a képzett futárok mellett immár az új, kisebb ökolábnyommal rendelkező járművek használatba vétele is segíti.

A DoDo flottájába most érkezett másik járműtípus, a Fiat Doblo Cargo akár egytonnás rakomány szállítására is képes. Innovatív, többlengőkaros hátsó kerékfelfüggesztése segíti a vezetőt a jármű biztonságos irányításában. Korszerű motorja révén fogyasztása alacsony, ez a logisztikai költségek csökkentéséhez is hozzájárul.

„Korábban már volt alkalmunk együttműködni a Schiller Flotta és Autópark Kezelő Kft.-vel. rövid és közepes távú bérlések keretében. Partneri kapcsolatunk eddigi eredményei révén kedvező üzemeltetési feltételekben tudtunk megállapodni, így a flottabővítés során is mellettük tettük le voksunkat. A kiválasztott gépjárművek illeszkednek a DoDo környezetvédelmi törekvéseihez, és bővülő partnerhálózatunk kiszolgálásához is hozzájárulnak” – mondta Sáfár Károly, a DoDo Country Managere.

(Az Üzletem.hu Sáfár Károllyal korábban készített interjúját IDE KATTINTVA olvashatja.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-28 15:50:00
A Borbás városrész közelében az év végére megépülő napelemes rendszer évi átlagban mintegy 99 687 GJ villamos energiát termelhet, ami több mint 12 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezheti amellett, hogy éves szinten mintegy 27 ezer tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid kibocsátása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS