Prima gálát tartott a VOSZ Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

2023. 10. 29., 18:04

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében folytatta idei Prima gála sorozatát.

Díjazták a legjobbakat a VOSZ Békés vármegyei Prima gáláján

Az idei Prima díjasok:

Sport kategóriában a Debreczeni Team,

Színművészeti kategóriában Kovács Edit, a Békéscsabai Jókai Színház Jászai Mari- és Domján Edit-díjas művésze,

Népművészeti kategóriában a Komlós Néptánc Egyesület.

Kiváló vállalkozói címet érdemelt ki Dér István, Petrovszki Gyöngyi, Dékány Attila és idősebb Szűcs Tibor.

A VOSZ országos eseményére, budapesti ünnepségére szóló meghívót érdemelt ki ifjabb Losonczi István. A VOSZ békéscsabai irodavezetőjét, Gyebrovszki Editet szintén díjazták; valamint társadalmi felelősségvállalásáért, a település érdekében végzett tevékenységéért elismerték Sonkolyos Szabolcsot, Pusztaföldvár polgármesterét is.

(Fotó: Für Henrik)

Ők nyerték 2023-ban a szabolcsi Prima díjat

A tíz jelölt közül idén is három Prima díjat ítélt oda a VOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei elnöksége:

Magyar képző- és iparművészet: Bíró Lajos,

Magyar sport: Orendi Mihály,

Magyar zeneművészet: Cantemus Kórus.

A különdíjat a Magyar Tudomány kategóriában jelölt dr. Szép Tibor és a Magyar színház-, film- és táncművészet kategóriában jelölt Tóth Károly érdemelte ki.

(Fotó: Gazdag Mihály)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS