Pinczés Marianna lett az Év Fiatal Vállalkozója 2023-ban

Pinczés Marianna lett az Év Fiatal Vállalkozója 2023-ban
2023. 11. 24., 18:10

Az Év Fiatal Vállalkozója címet idén a zöld innováció és fenntarthatóság terén is elért kimagasló eredményeiért Pinczés Marianna nyerte el.

A Fiatal Vállalkozók Hete zárónapján adták át a 15. Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, amely a magyar fiatal vállalkozók legrangosabb elismerése. A díjjal a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) minden évben azt a 18–40 év közötti vállalkozót tünteti ki, aki fiatal kora ellenére komoly értéket teremt pénzügyileg és társadalmilag egyaránt.

Az Év Fiatal Vállalkozója címet idén a zöld innováció és fenntarthatóság terén is elért kimagasló eredményeiért Pinczés Marianna, a Corn Oil Press, a Virgin Oil Press és a Future Plastik Kft. alapítója és ügyvezetője nyerte el.

Marianna 19 éves korától építi vállalkozását, a kezdeti tőkét egy életbiztosításból finanszírozta. Ma már egy 50 fős cégcsoport élén áll, termékeiket a világ számos pontján, több kontinensen értékesítik.

A vállalkozás gyors növekedése figyelemre méltó: az árbevételek 2020-ban 824 millió forintot tettek ki, 2021-ben átlépték az egymilliárdot, majd 2022-ben tovább nőttek 1,7 milliárd forintra.

Marianna vállalatai különleges étkezési olajokat, kozmetikumokat és magkrémeket gyártanak zero waste technológiával, 22 féle mag felhasználásával. Innovációja és fenntartható gyártási módszerei több innovációs és zöld díjat is hoztak már a számára.

A Fiatal Vállalkozók Hete Üzleti és Karriershow a hazai gazdasági utánpótlásnevelés fontos eseménye, ahol idén is közel 120 vezető osztotta meg tanácsait a vállalkozásban és karrierépítésben gondolkozó fiatalokkal 10 városban a FIVOSZ országos hálózatának szervezésében.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS