Példamutató teljesítményeket ismertek el a VOSZ debreceni Prima Gáláján

Példamutató teljesítményeket ismertek el a VOSZ debreceni Prima Gáláján
2023. 11. 19., 13:10

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének elnöksége Debrecen legmodernebb közösségi terében, a Csokonai Fórumban rendezte meg november 18-án díjátadó gáláját. A VOSZ vármegyei szervezete a választható tíz kategória közül idén a magyar oktatás és köznevelés, a magyar zeneművészet, a magyar sport, valamint a magyar népművészet és közművelődés területén maradandót alkotók munkásságát ismerte el.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Prima Díj Alapítványnak Kuratórium döntése alapján magyar oktatás és köznevelés kategóriában a vármegyei Prima-díjat Prof. Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, egyetemi tanára, intézetigazgatója kapta meg. A területi Prima-díjat magyar zeneművészet kategóriában az idén 100 éves Kodály Filharmonikusok Debrecen kapta. Magyar sport kategóriájában Prima-díjas lett Battai Sugár Katinka világbajnok magyar kardvívó, olimpikon. A különdíjat pedig magyar népművészet és közművelődés kategóriában Miklósvölgyi Péternek, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjének adták át.

A Prima-díj átvételekor Prof. Dr. Bács Zoltán bejelentette, hogy a díjjal járó 1 millió forintot megháromszorozva, 3 millió forintot felajánl a Duchenne-féle izomdystrophiában szenvedő 3 éves debreceni kisfiú, Kneifel Ádin gyógykezelésére. Ádin betegségére már létezik génterápia az Amerikai Egyesült Államokban, amelynek ára jelenleg 3,2 millió dollár. A kancellár elmondta, hogy szeretné, ha minél több vállalkozó segítené az Ádin szüleit az összeg előteremtése érdekében, amelyet az „Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány” számára lehet felajánlani. Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője támogatva ezt a szándékot, szintén felajánlotta a különdíjjal járó félmillió forintot.

A gálaesten bejelentették a Hajdú-Bihar Vármegye Év Vállalkozója díjazottjait is. Eszerint idén Hajdú-Bihar Megye Év Vállalkozója díjat Dr. Ináncsy Ernő, az INER Holding Kft. tulajdonosa-ügyvezetője kapta. Hajdú-Bihar Vármegye Év Ipar Vállalata díjat Kiss Attilának, a Nagyhegyesi Takarmány Kft. ügyvezetőjének nyújtották át. Hajdú-Bihar Vármegye Év Innovatív Vállalkozása díjat kapta ifj. Petis László, az IL-PE Kft. menedzsere kapta. Hajdú-Bihar Vármegye Év Agrár Vállalkozása díjat Őzse László és Őzse Ildikó a Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. ügyvezető igazgatói vették át.  Hajdú-Bihar Vármegye Év Fiatal Vállalkozója díjazottja lett a Szenderkert, az elismerést Szendrei Bence és felesége, Szendrei Eszter vette át. Hajdú-Bihar Vármegye kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díjban Ördögné Pálocska Judit és Ördög Mihály, az Ördög-Papír Kft. ügyvezetői részesültek.

Kovács Herman, a Nagisz Zrt. Nádudvar vezérigazgatója – aki tavaly „az Év Mezőgazdasági Vállalkozása-díjat” kapta meg – Budapesten, a Művészetek Palotájában, 2023. december 1-én megrendezett ünnepségen veszi át az Év Vállalkozása országos elismerést.

Himnuszunk írójának, Kölcsey Ferencnek felbecsülhetetlen értékű relikviáit, irodalmi munkásságát jelképező eszközeit – egy tolltartóját és biedermeier szekreterét – is bemutatták az ünnepségen. Mint kiderült, a VOSZ vármegyei szervezete, a Nemzeti Kulturális Alap és Debrecen Megyei Jogú Város összefogásának köszönhetően ezeket a tárgyakat a Kölcsey-család leszármazottjaitól sikerült megvásárolni, és azokat rövidesen egy sajtónyilvános esemény keretében átadják a Déri Múzeumnak, ahol majd a nagyközönség is megcsodálhatja.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS