Példamutató teljesítményeket ismertek el a VOSZ debreceni Prima Gáláján

Példamutató teljesítményeket ismertek el a VOSZ debreceni Prima Gáláján
2023. 11. 19., 13:10

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének elnöksége Debrecen legmodernebb közösségi terében, a Csokonai Fórumban rendezte meg november 18-án díjátadó gáláját. A VOSZ vármegyei szervezete a választható tíz kategória közül idén a magyar oktatás és köznevelés, a magyar zeneművészet, a magyar sport, valamint a magyar népművészet és közművelődés területén maradandót alkotók munkásságát ismerte el.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Prima Díj Alapítványnak Kuratórium döntése alapján magyar oktatás és köznevelés kategóriában a vármegyei Prima-díjat Prof. Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, egyetemi tanára, intézetigazgatója kapta meg. A területi Prima-díjat magyar zeneművészet kategóriában az idén 100 éves Kodály Filharmonikusok Debrecen kapta. Magyar sport kategóriájában Prima-díjas lett Battai Sugár Katinka világbajnok magyar kardvívó, olimpikon. A különdíjat pedig magyar népművészet és közművelődés kategóriában Miklósvölgyi Péternek, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjének adták át.

A Prima-díj átvételekor Prof. Dr. Bács Zoltán bejelentette, hogy a díjjal járó 1 millió forintot megháromszorozva, 3 millió forintot felajánl a Duchenne-féle izomdystrophiában szenvedő 3 éves debreceni kisfiú, Kneifel Ádin gyógykezelésére. Ádin betegségére már létezik génterápia az Amerikai Egyesült Államokban, amelynek ára jelenleg 3,2 millió dollár. A kancellár elmondta, hogy szeretné, ha minél több vállalkozó segítené az Ádin szüleit az összeg előteremtése érdekében, amelyet az „Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány” számára lehet felajánlani. Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője támogatva ezt a szándékot, szintén felajánlotta a különdíjjal járó félmillió forintot.

A gálaesten bejelentették a Hajdú-Bihar Vármegye Év Vállalkozója díjazottjait is. Eszerint idén Hajdú-Bihar Megye Év Vállalkozója díjat Dr. Ináncsy Ernő, az INER Holding Kft. tulajdonosa-ügyvezetője kapta. Hajdú-Bihar Vármegye Év Ipar Vállalata díjat Kiss Attilának, a Nagyhegyesi Takarmány Kft. ügyvezetőjének nyújtották át. Hajdú-Bihar Vármegye Év Innovatív Vállalkozása díjat kapta ifj. Petis László, az IL-PE Kft. menedzsere kapta. Hajdú-Bihar Vármegye Év Agrár Vállalkozása díjat Őzse László és Őzse Ildikó a Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. ügyvezető igazgatói vették át.  Hajdú-Bihar Vármegye Év Fiatal Vállalkozója díjazottja lett a Szenderkert, az elismerést Szendrei Bence és felesége, Szendrei Eszter vette át. Hajdú-Bihar Vármegye kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díjban Ördögné Pálocska Judit és Ördög Mihály, az Ördög-Papír Kft. ügyvezetői részesültek.

Kovács Herman, a Nagisz Zrt. Nádudvar vezérigazgatója – aki tavaly „az Év Mezőgazdasági Vállalkozása-díjat” kapta meg – Budapesten, a Művészetek Palotájában, 2023. december 1-én megrendezett ünnepségen veszi át az Év Vállalkozása országos elismerést.

Himnuszunk írójának, Kölcsey Ferencnek felbecsülhetetlen értékű relikviáit, irodalmi munkásságát jelképező eszközeit – egy tolltartóját és biedermeier szekreterét – is bemutatták az ünnepségen. Mint kiderült, a VOSZ vármegyei szervezete, a Nemzeti Kulturális Alap és Debrecen Megyei Jogú Város összefogásának köszönhetően ezeket a tárgyakat a Kölcsey-család leszármazottjaitól sikerült megvásárolni, és azokat rövidesen egy sajtónyilvános esemény keretében átadják a Déri Múzeumnak, ahol majd a nagyközönség is megcsodálhatja.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS