Őket tüntették ki a VOSZ Békés megyei szervezetének gáláján

Őket tüntették ki a VOSZ Békés megyei szervezetének gáláján
2021. 10. 11., 16:45

A gyulai PowerBeat Ütőegyüttest és a Patrióta Gyulai Kisvendéglőt is kitüntették a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés megyei szervezetének 15. gáláján. A rendezvényt október 2-án tartották a gyulai Vigadóban, ahol átadták a Prima-díjakat és a Kiváló vállalkozó elismeréseket is.

Az eseményen Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, ő 1990-ben, kezdő vállalkozóként lépett be a szövetségbe, majd 1999-ben lett a megyei szervezet elnöke. Kiemelte: nagyszerű elnökök közé került, rengeteget tanult tőlük. Beszédében megemlékezett Demján Sándorról, a szervezet egykori országos elnökéről, a Prima-díj alapítójáról is – olvasható a VOSZ honlapján.

A köszöntő után a PowerBeat Ütőegyüttes adott műsort, majd ők vehették át a 2021-es zeneművészeti Prima-díjat. Az elhangzott laudációból kiderült, a tagok 8-10 éves koruk óta a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, belőlük állította össze az együttest Fábián István zenekarvezető. Kezdetben a valódi hangszerek mellett háztartási eszközökön is játszottak, majd a Kodály-programnak köszönhetően az ütőegyüttes is új, komolyabb hangszereken kezdhetett játszani. A gyulai események kedvelt fellépői, a 28. Erkel Diákünnepek könnyűzenei kategóriáját megnyerték, céljuk pedig az, hogy országos fesztiválokon és versenyeken szerepelhessenek.

A gálán Kiváló vállalkozó címmel ismerték el Csiszér Árpádot és Csiszérné Nyári Katalint, a Patrióta Gyulai Kisvendéglő tulajdonosait. Az éttermet 2008 októberében nyitották meg, céljuk a helyi értékek kutatása, megőrzése, fejlesztése, a magyar hagyományok szerint. Korábban elnyerték Az év feltörekvő étterme címet, szerepeltek a Dining Guide Top 100 étteremkalauz kiadványban, Az év kisvendéglője versenyben másodikak lettek, valamint Az év étele címet is nekik ítélték.

A rendezvényen Prima-díjat kapott a Békés Megyei Mentőalapítvány, valamint a Balkán Táncegyüttes, amelyet fennállásuk harmincadik évfordulója alkalmából is köszöntöttek. Kiváló vállalkozó elismerést kapott Kucseráné Baranyi Katalin, a békéscsabai Prima-Protetika Kft. ügyvezetője, Kuruczné Tóth Tímea és Kurucz Norbert, a békéscsabai e-Management Controlling Kft. tulajdonosai, Apáti Nagy István és Kecskeméti Mihály, a békéscsabai Ferro Projekt Kft. vezetői, Papp József mezőhegyesi vállalkozó. Vodova János, a gyomaendrődi Skylotec Hungary Bt. ügyvezetője egy meghívót vehetett át, amely a budapesti Vállalkozók Napjára szól.

(Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba és Szabó László)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS