Őket tüntették ki a VOSZ Békés megyei szervezetének gáláján

Őket tüntették ki a VOSZ Békés megyei szervezetének gáláján
2021. 10. 11., 16:45

A gyulai PowerBeat Ütőegyüttest és a Patrióta Gyulai Kisvendéglőt is kitüntették a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés megyei szervezetének 15. gáláján. A rendezvényt október 2-án tartották a gyulai Vigadóban, ahol átadták a Prima-díjakat és a Kiváló vállalkozó elismeréseket is.

Az eseményen Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, ő 1990-ben, kezdő vállalkozóként lépett be a szövetségbe, majd 1999-ben lett a megyei szervezet elnöke. Kiemelte: nagyszerű elnökök közé került, rengeteget tanult tőlük. Beszédében megemlékezett Demján Sándorról, a szervezet egykori országos elnökéről, a Prima-díj alapítójáról is – olvasható a VOSZ honlapján.

A köszöntő után a PowerBeat Ütőegyüttes adott műsort, majd ők vehették át a 2021-es zeneművészeti Prima-díjat. Az elhangzott laudációból kiderült, a tagok 8-10 éves koruk óta a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, belőlük állította össze az együttest Fábián István zenekarvezető. Kezdetben a valódi hangszerek mellett háztartási eszközökön is játszottak, majd a Kodály-programnak köszönhetően az ütőegyüttes is új, komolyabb hangszereken kezdhetett játszani. A gyulai események kedvelt fellépői, a 28. Erkel Diákünnepek könnyűzenei kategóriáját megnyerték, céljuk pedig az, hogy országos fesztiválokon és versenyeken szerepelhessenek.

A gálán Kiváló vállalkozó címmel ismerték el Csiszér Árpádot és Csiszérné Nyári Katalint, a Patrióta Gyulai Kisvendéglő tulajdonosait. Az éttermet 2008 októberében nyitották meg, céljuk a helyi értékek kutatása, megőrzése, fejlesztése, a magyar hagyományok szerint. Korábban elnyerték Az év feltörekvő étterme címet, szerepeltek a Dining Guide Top 100 étteremkalauz kiadványban, Az év kisvendéglője versenyben másodikak lettek, valamint Az év étele címet is nekik ítélték.

A rendezvényen Prima-díjat kapott a Békés Megyei Mentőalapítvány, valamint a Balkán Táncegyüttes, amelyet fennállásuk harmincadik évfordulója alkalmából is köszöntöttek. Kiváló vállalkozó elismerést kapott Kucseráné Baranyi Katalin, a békéscsabai Prima-Protetika Kft. ügyvezetője, Kuruczné Tóth Tímea és Kurucz Norbert, a békéscsabai e-Management Controlling Kft. tulajdonosai, Apáti Nagy István és Kecskeméti Mihály, a békéscsabai Ferro Projekt Kft. vezetői, Papp József mezőhegyesi vállalkozó. Vodova János, a gyomaendrődi Skylotec Hungary Bt. ügyvezetője egy meghívót vehetett át, amely a budapesti Vállalkozók Napjára szól.

(Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba és Szabó László)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS