Őket tüntették ki a VOSZ Békés megyei szervezetének gáláján

Őket tüntették ki a VOSZ Békés megyei szervezetének gáláján
2021. 10. 11., 16:45

A gyulai PowerBeat Ütőegyüttest és a Patrióta Gyulai Kisvendéglőt is kitüntették a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés megyei szervezetének 15. gáláján. A rendezvényt október 2-án tartották a gyulai Vigadóban, ahol átadták a Prima-díjakat és a Kiváló vállalkozó elismeréseket is.

Az eseményen Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, ő 1990-ben, kezdő vállalkozóként lépett be a szövetségbe, majd 1999-ben lett a megyei szervezet elnöke. Kiemelte: nagyszerű elnökök közé került, rengeteget tanult tőlük. Beszédében megemlékezett Demján Sándorról, a szervezet egykori országos elnökéről, a Prima-díj alapítójáról is – olvasható a VOSZ honlapján.

A köszöntő után a PowerBeat Ütőegyüttes adott műsort, majd ők vehették át a 2021-es zeneművészeti Prima-díjat. Az elhangzott laudációból kiderült, a tagok 8-10 éves koruk óta a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, belőlük állította össze az együttest Fábián István zenekarvezető. Kezdetben a valódi hangszerek mellett háztartási eszközökön is játszottak, majd a Kodály-programnak köszönhetően az ütőegyüttes is új, komolyabb hangszereken kezdhetett játszani. A gyulai események kedvelt fellépői, a 28. Erkel Diákünnepek könnyűzenei kategóriáját megnyerték, céljuk pedig az, hogy országos fesztiválokon és versenyeken szerepelhessenek.

A gálán Kiváló vállalkozó címmel ismerték el Csiszér Árpádot és Csiszérné Nyári Katalint, a Patrióta Gyulai Kisvendéglő tulajdonosait. Az éttermet 2008 októberében nyitották meg, céljuk a helyi értékek kutatása, megőrzése, fejlesztése, a magyar hagyományok szerint. Korábban elnyerték Az év feltörekvő étterme címet, szerepeltek a Dining Guide Top 100 étteremkalauz kiadványban, Az év kisvendéglője versenyben másodikak lettek, valamint Az év étele címet is nekik ítélték.

A rendezvényen Prima-díjat kapott a Békés Megyei Mentőalapítvány, valamint a Balkán Táncegyüttes, amelyet fennállásuk harmincadik évfordulója alkalmából is köszöntöttek. Kiváló vállalkozó elismerést kapott Kucseráné Baranyi Katalin, a békéscsabai Prima-Protetika Kft. ügyvezetője, Kuruczné Tóth Tímea és Kurucz Norbert, a békéscsabai e-Management Controlling Kft. tulajdonosai, Apáti Nagy István és Kecskeméti Mihály, a békéscsabai Ferro Projekt Kft. vezetői, Papp József mezőhegyesi vállalkozó. Vodova János, a gyomaendrődi Skylotec Hungary Bt. ügyvezetője egy meghívót vehetett át, amely a budapesti Vállalkozók Napjára szól.

(Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba és Szabó László)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS