Nem lett űrhajós, ma diákoknak ad munkát az Év Fiatal Vállalkozója

2018. 11. 19., 15:00

Az Év Fiatal Vállalkozója, Virág Márton cége havi szinten 1 700 diákot segít munkához. A MADS alapítója azt tűzte ki célul, hogy bevezessék a fiatalokat a munka világába, és öngondoskodásra tanítsák őket.

Több tízezren regisztráltak a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által megrendezett Fiatal Vállalkozók Hetére, amely pénteken ért véget. Az eseménysorozatot az ország legrangosabb fiatal vállalkozói kitüntetése, a tízedik Országos Fiatal Vállalkozói Díj ünnepélyes átadása koronázta meg.

A díjat 2018-ban Virág Viktor, a MADS alapítója nyerte el. Viktor cége havi szinten közel 1 700 diákot segít munkához, jövedelemhez. Céljuk, hogy bevezessék őket a munka világába, tanítsák őket az öngondoskodásra, az életre. A MADS bevételei az elmúlt években folyamatosan növekedtek, árbevételük tavaly 857 millió forint volt.

Virág Viktor (37) Nagypaládon, Kárpátalján született. Kisgyerekként arról álmodozott, hogy űrhajós, vadászpilóta vagy orvos lesz. Az álmok az évek során kicsit megváltoztak, de egy valami változatlan maradt, az emberekkel való foglalkozási vágy. 1999-ben érkezett Magyarországra egyetemi éveire készülve és már a suli mellett is diákmunkákat vállalt.

Tanulmányai vége felé HÖK-ösként találkozott a Márton Áron Diákszövetkezettel. 2005 óta mindennapjait HR területen éli, egyaránt foglalkozik fiatal tehetségekkel, határon túli magyarokkal, nyugdíjasokkal és aktív korú munkát keresőkkel.

A MADS (Márton Áron Szolgáltató Iskolaszövetkezet) jelenleg több mint 300 megrendelőnek biztosít diák munkaerőt országosan, taglétszámuk 30-40 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A díjazott a MADS mellett vezető szerepet tölt be a MARKLAR Kommunikációs és Szolgáltató Kft.-ben, a MADS Marketing Kft.-ben és a MADS – GOLD Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetben is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS