Nem lett űrhajós, ma diákoknak ad munkát az Év Fiatal Vállalkozója

2018. 11. 19., 15:00

Az Év Fiatal Vállalkozója, Virág Márton cége havi szinten 1 700 diákot segít munkához. A MADS alapítója azt tűzte ki célul, hogy bevezessék a fiatalokat a munka világába, és öngondoskodásra tanítsák őket.

Több tízezren regisztráltak a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által megrendezett Fiatal Vállalkozók Hetére, amely pénteken ért véget. Az eseménysorozatot az ország legrangosabb fiatal vállalkozói kitüntetése, a tízedik Országos Fiatal Vállalkozói Díj ünnepélyes átadása koronázta meg.

A díjat 2018-ban Virág Viktor, a MADS alapítója nyerte el. Viktor cége havi szinten közel 1 700 diákot segít munkához, jövedelemhez. Céljuk, hogy bevezessék őket a munka világába, tanítsák őket az öngondoskodásra, az életre. A MADS bevételei az elmúlt években folyamatosan növekedtek, árbevételük tavaly 857 millió forint volt.

Virág Viktor (37) Nagypaládon, Kárpátalján született. Kisgyerekként arról álmodozott, hogy űrhajós, vadászpilóta vagy orvos lesz. Az álmok az évek során kicsit megváltoztak, de egy valami változatlan maradt, az emberekkel való foglalkozási vágy. 1999-ben érkezett Magyarországra egyetemi éveire készülve és már a suli mellett is diákmunkákat vállalt.

Tanulmányai vége felé HÖK-ösként találkozott a Márton Áron Diákszövetkezettel. 2005 óta mindennapjait HR területen éli, egyaránt foglalkozik fiatal tehetségekkel, határon túli magyarokkal, nyugdíjasokkal és aktív korú munkát keresőkkel.

A MADS (Márton Áron Szolgáltató Iskolaszövetkezet) jelenleg több mint 300 megrendelőnek biztosít diák munkaerőt országosan, taglétszámuk 30-40 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A díjazott a MADS mellett vezető szerepet tölt be a MARKLAR Kommunikációs és Szolgáltató Kft.-ben, a MADS Marketing Kft.-ben és a MADS – GOLD Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetben is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS