Kórus kapta a VOSZ Prima Díj közönségdíját Tolna megyében 2021-ben

2021. 11. 29., 19:42

A Kapos Kórus kapta a legtöbb szavazatot a Tolna megyei Prima Díj közönségdíjas jelöltjei közül, ők vehetik majd át a díjat a tavaszra halasztott ünnepi eseményen, tájékoztatott dr. Fajszi Lajos.

A VOSZ Tolna megyei szervezetének elnöke elismerését fejezte ki mindhárom jelöltnek, úgy véli, kiválóságukat mutatja, hogy rájuk összesen közel két és félszer több voks futott be, mint két éve, ráadásul igen szoros volt az eredmény – írja a teol.hu.

A november 26-ára tervezett díjátadót a koronavírus-járvány miatt a VOSZ elhalasztotta 2022 tavaszára, de a közönségszavazást megtartották. A voksokat november 25-én éjfélig lehetett sms-ben leadni a jelöltekre: a dombóvári Kapos Kórusra, a Hőgyészi Székely Kör Bokréta Tánccsoportjára valamint a simontornyai művész házaspárra, Könyvné Szabó Évára és Könyv Istvánra.

A nyertes Kapos Kórus 1972 őszén alakult Kovács Ildikó vezetésével, dombóvári fiatalokból. Kertész Attila 1987-től 1994-ig dirigálta az énekkart, azóta Markovics Gábor a karnagya. A Tolna Megyei Közgyűlés 2004-ben a „Tolna Megyéért” kitüntetést adományozta nekik.

(Fotó: teol.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS