Ingatlanvásárlásra 70-80 millió forintot sem sajnálnak a magyarok

2019. 12. 19., 12:30

Általánosságban továbbra is jellemző a hazai ingatlanpiacra, hogy a vásárlók még mindig nagyon keresik a kis lakásokat, de egyre népszerűbbek a nagyobb méretű, jó elosztású ingatlanok is. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint akár 70-80 millió forintot is áldoznak már egy 80 négyzetméteres ingatlanra.

Magyarországon 2019-ben is nagyon keresettek voltak a kisebb alapterületű lakások, ugyanakkor új trendként volt felfedezhető a piacon, hogy a nagyobb értékű ingatlanok is kapósabbá váltak.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, Budapesten egy 80 négyzetméteres lakásra sok esetben közel 80 millió forintot is rá kell szánni, de erre egyre több vevő hajlandó is.

„Mivel a vásárlóközönség azt látja, hogy a gazdaság erősödik, bátrabban ruháznak be ilyen értékű ingatlanokba is. Jellemző, hogy valamennyi készpénzzel tartalékolnak, és azt az összeget inkább felveszik egy jó konstrukciójú hitelben, arra az esetre is gondolva, ha netalán időközben beütne a krach” – fogalmazott a szakértő.

Hozzátette azt is, hogy sokan az eredetileg tervezetthez képest akár 10-20 millió forinttal is drágábban vásárolnak ingatlant, ha úgy érzik komfortosan magukat és azzal lesz meg a hőn áhított nyugalmuk. Ezek olyan tényezők, ami miatt van értelme kockáztatni, és rengetegen be is vállalják ezeket a dolgokat.

„Nem várakoznak és nem gondolják túl a dolgokat azok sem, akik készpénzből vásárolnak nagyobb értékű lakást. Inkább kifizetik a 70-80 milliós összeget is, csak érjék el, amit szerettek volna. Olyan boldogságot szeretnének, amiben kevesebb a kompromisszum, és ma ennek ez az ára, főleg a fővárosban” mondta Gadanecz Zoltán.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS